Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde van schip getild

Toegevoegd: 26-04-2012, 06.40 uur - Update: 26-04-2012, 09.50 uur
Door: Roland de Jong
HANSWEERT - De brandweer heeft vanochtend in Hansweert iemand zwaargewond van een schip gehaald.

Rond 04.45 uur kwam de melding binnen dat er een ongeval was gebeurd op het tankschip Noortstroom uit Geertruidenberg dat lag afgemeerd aan het sluizencomplex bij de Sluis in Hansweert. Volgens de politie wilde iemand van de wal op het schip stappen. Dat lukte in eerste instantie, maar de persoon kwam toch nog ongelukkig ten val.


De brandweer rukte uit met drie voertuigen, waaronder een ladderwagen. Het slachtoffer lag een aantal meters lager op het dek van het schip. De grote inzet van hulpdiensten was nodig om de gewonde veilig naar boven te kunnen tillen. Uiteindelijk kon het slachtoffer rond 05.30 uur met een kraan naar boven worden getild.

De traumahelikopter verleende assistentie bij het incident. De trauma-arts is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis in Goes. De traumahelikopter is daar later ook heen gevlogen om de arts weer op te pikken (foto's 9 t/m 12). De brandweer van Goes stond stand-by bij de vliegbewegingen bij het ziekenhuis.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (27-4-2012 om 18:51)
Hoeft de brandweer geen redvesten meer? zo op trandje zitten, als daar wat gebeurd was?? denken denken en dan doen
Dhr. A. Noniem (26-4-2012 om 17:26)
Dat is nu al de zoveelste keer dat iemand daar valt, ze moeten daar eens iets aan die doen ofzo?
Kees (26-4-2012 om 11:08)
Dat op- en afstappen blijkt toch een erg risicovolle bezigheid.
Collega (26-4-2012 om 10:22)
Hopelijk komt onze collega er snel weer bovenop en veel sterkte met de verwerking van het ongeluk aan de collega's aan boord!
Cookie-instellingen beheren