Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 44 km

Afpersers krijgen 18 maanden celstraf

Toegevoegd: 26-04-2012, 22.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Dikke pech voor twee Terneuzenaren (20 en 21 jaar): alle twee gaan ze achter slot en grendel voor een beduidend langere periode dan de officier van justitie had geëist. Geen achttien maanden cel waarvan éénderde voorwaardelijk zoals de officier van justitie had gevorderd, maar de volle achttien maanden cel.


Het duo kreeg deze straf donderdag door de rechtbank in Middelburg opgelegd omdat ze in de avond van 25 november geprobeerd hadden twee 18-jarige Belgen uit Stekene geld af te persen. De Belgen waren op zoek naar hasj en de Terneuzenaren wisten wel een adresje en stapten bij de Belgen in de auto.

Die kregen promp een nekklem en werden gedwongen naar een pinautomaat te rijden om te pinnen. Dat mislukte en er werd afgesproken dat ze een dag later terug zouden komen om alsnog te betalen. In plaats daarvan deden de Belgen direct aangifte en zette de politie een val op, zodat ze in de kraag konden worden gevat.

Zie ook:
- OM wil duo cel in vanwege afpersing (13-04-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (26-4-2012 om 23:21)
Dus zitten ze nog maar 12 maanden (2/3 de van de straf). Belabberde rechtspraak!! In Spanje kenden ze ooit ook een nekklem (de wurgpaal)!! Ik wens onze maatschappij het beste.....
Cookie-instellingen beheren