Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Ruim vijf jaar voor overval Middelburg

Toegevoegd: 03-05-2012, 16.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 25-jarige Middelburger vanwege een overval conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar.

Samen met een achttien jarige Roosendaler trapte hij in de nacht van 26-januari aan de Vreedenburg in de wijk Dauwendaele de deur van een plaatsgenoot in en bedreigde en mishandelde hem met een vuurwapen.


Met het vuurwapen in de nek en de woorden 'je hebt nog vijf seconden te leven' werd deze gedwongen de kluis te openen. De overvallers verlieten de woning met geld, weed en horloges.

Een dag later kon de Middelburger in Vlissingen bij een supermarkt worden aangehouden. De Roosendaler zal zich in september voor de rechterbank moeten verantwoorden.

Zie ook:
- Dossier 'Overvallen in Zeeland'
- Tweede arrestatie na overval (02-02-2012)
- Verdachte overval aangehouden (27-01-2012)
- Gewonde bij overval Middelburg (27-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (3-5-2012 om 23:55)
Voor dit land is dat nog best veel, je krijgt dat bijna ook voor een moord, maar ja, de straffen zijn hier toch belachelijk, zou veel meer moeten zijn en voor moord gewoon levenslang en niet na 8 jaar of zo weer vrij
Marijke (3-5-2012 om 17:48)
Is dit niet iets te weinig? Iemand met de dood bedreigen daar moeten veel zwaardere straffen op staan!!! De Roosendaler moet nog voorkomen dan kan de rechter dit meteen rechttrekken met de Middelburger want dit is toch een grote vergissing!!!
Cookie-instellingen beheren