Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Aanhoudingen bevrijdingsfestival Vlissingen

Toegevoegd: 06-05-2012, 15.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Tijdens het bevrijdingsfestival vonden wat ongeregeldheden plaats en werden enkele personen aangehouden.

Door een beveiligingsmedewerker werd op de Nieuwendijk een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De 22-jarige was ruzie aan het maken met enkele anderen en maakte slaande bewegingen. De beveiligingsmedewerker kwam ertussen en kreeg een vuistslag in het gezicht. Hij heeft de 22-jarige aangehouden en overgedragen aan de politie. Daarbij gedroeg de man zich lastig, maakte schoppende bewegingen richting de agenten en beledigde één van hen. De politie was daarom genoodzaakt de man hardhandig aan te pakken.


Op de Nieuwendijk werd de diensthond twee keer ingezet. Tijdens ongeregeldheden weigerde een 15-jarige Vlissinger een bevel van de politie op te volgen. Ondanks enkele waarschuwingen en de melding dat de diensthond ingezet zou worden, bleef de 15-jarige gewoon zitten waar hij zat. Toen een tik met de wapenstok ook niet hielp, werd hij door de diensthond gebeten.

Even daarna werd een 24-jarige man uit Oost-Souburg gebeten, ook omdat hij niet voldeed aan een bevel van de politie. Een groep jongeren had bij de ingang van een horecagelegenheid de toegang versperd en er werd met goederen gegooid. De groep werd daarop door de politie verwijderd. De 24-jarige bleef echter, ook na enkele bevelen, staan. Het gevolg was dat hij in zijn been werd gebeten door een diensthond.

In de Lepelstraat in Vlissingen werd zondag tegen 03.00 uur een 16-jarige jongen uit Oost-Souburg betrapt met wiet. Tijdens surveillance werd gezien dat de 16-jarige wat uit de bosjes pakte en in zijn kleding stopte. Daarna rende hij weg. Hij werd staande gehouden en gefouilleerd. Het bleek dat hij 4 gram wiet in gripzakjes bij zich had en een vermaler. Alles werd in beslag genomen. De jongen zal worden doorverwezen naar HALT.

Gedurende de nacht werden enkele personen aangehouden wegens niet voldoen aan een bevel/opdracht van de politie, belediging van agenten of wegens vechten op straat. Vijf mannen van 18, 19, 22, 24 en 27 jaar uit de gemeente Vlissingen werden aangehouden omdat zij een bevel/vordering van de politie niet opvolgden; een 20-jarige Vlissinger werd aangehouden wegens belediging van agenten en een en 21-jarige Middelburger werd aangehouden wegens vechten op straat,


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brian (7-5-2012 om 19:42)
Wat een gezeur weer..... over 3 gasten die opgepakt zijn. Was een leuk, gemoedelijk feest waar 30.000 feestende mensen waren. Alles was goed geregeld. en dan klachten over 3 pupers die meteen ingerekend werden ? Ga eens vaker de deur uit. u heeft net een leuk feest gemist !
Hans (7-5-2012 om 09:47)
Het was een hele tijd gezellig, maar daarna waren het de jongeren die de sfeer verpeste. Er werd trouwens goed opgetreden door de politie. Er werden flinke charges uitgevoerd, waardoor alles weer rustig werd. Heel goed en doortastend politieoptreden. Geeft veilig gevoel.
Ano (7-5-2012 om 09:25)
En dat op bevrijdingsdag...
Vlissinger (7-5-2012 om 07:13)
Niet meteen dat hele feest afkraken. er lopen duizenden mensen en slechts een paar doen moeilijk, dat is echt weinig voor zo'n groot feest, alleen jammer dat die helden van agenten een hond nodig hebben om een 15 jarige jongen te bedwingen. die kan je met je eigen 2 handen toch wel aan?
Bram (7-5-2012 om 00:17)
't Ja, sommige mensen kunnen helaas nog niet omgaan met vrijheid en maken er nog steeds vrijpostigheid van. Net een stapje te ver jongens, dus er valt nog wat te leren.
Reiger (6-5-2012 om 23:33)
En ja hoor, gaan we weer! Wederom knokken en dwars gedrag vertonen.. Vrijheid..feest....welnee : zuipen, knokken en flink dwars liggen en lastig gedrag vertonen ,is dit tegenwoordig HET MOTTO van een feest in de stad. Politie misschien nóg harder op treden bij zoiets, en gelijk heeft de politie dan!
Cookie-instellingen beheren