Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 83 km

Weer grote cocainevondst op schip

Toegevoegd: 10-05-2012, 11.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een vrachtschip dat lag te laden en lossen in de Bijleveldhaven in Vlissingen-Oost heeft de Douane vorige week dinsdag bijna 33 kilo cocaïne aangetroffen. De partij heeft een straatwaarde van zeker 1,7 miljoen euro. De vondst is vandaag pas door de politie bekend gemaakt.

Tijdens een controle op het schip werden de verdovende middelen aangetroffen door de Doune. Deze werden vervolgens in beslaggenomen. Het betreft hier de tweede cocaïnevondst in korte tijd. Twee weken geleden werd er ook al een partij van 45 kilo cocaïne aangetroffen op een schip in de Bijleveldhaven.


Na de vondsten werd in beide gevallen een onderzoeksteam opgestart. Dit onderzoeksteam bestond uit verschillende ketenpartners die sinds vorig jaar de samenwerking op het gebied van haven gerelateerde criminaliteit hebben geïntensiveerd. Bij het onderzoek waren de Douane, de Koninklijke Marechaussee, het Korps Landelijke Politiediensten, de regiopolitie Zeeland en het Openbaar Ministerie Middelburg betrokken.

Zie ook:
- 19/04/2012: 45 Kilo cocaine op schip Ritthem
- 19/04/2012: Verdovende middelen op schip Ritthem


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (11-5-2012 om 17:14)
Alle gevonden drugs, ook wiet, tegen schappelijke prijzen verkopen aan de industrie om medicijnen van te maken. kunnen de zorgkosten naar beneden. verkoop leverd op en het zijn goedkope grondstoffen.
Tj (10-5-2012 om 23:32)
Das wel makkelijk he Nel, maar waarschijnlijk zie je het niet zitten wanneer de staat de belasting verhoogd om de bijkomende kosten van de gebruikers te kunnen vergoeden.
Nel (10-5-2012 om 13:46)
Ik zou zeggen ,niet vernietigen,maar verkopen das beter. Ze kopen het toch wel en Nederland heeft geldproblemen dus lijkt me dat de 1e inkomsten voor de Jager. Het komt toch gewoon weer Nederland in.
Cookie-instellingen beheren