Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Drenkeling gered bij Vlissingen

Toegevoegd: 11-05-2012, 22.24 uur - Update: 12-05-2012, 10.06 uur
Een alerte wandelaar redde de drenkeling uit zee.
Een alerte wandelaar redde de drenkeling uit zee.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij het Nollestrand in Vlissingen is vrijdagavond een drenkeling uit zee gered.


De drenkeling bevond zich in de buurt van het windorgel bij de Nolledijk. De melding kwam rond 21.00 uur binnen. Na de melding werden vrij snel de KNRM-reddingboten van Breskens en Westkapelle opgeroepen. Ook werden een ambulance en een motorambulance naar het Nollehoofd gestuurd.

Een alerte wandelaar wist de drenkeling uit zee te redden. Deze werd met een jeep van de strandwacht overgebracht naar de gereedstaande ambulance. Rond 22.10 uur kon het slachtoffer worden afgevoerd. De redder is opgevangen door de strandbewaking. Ook een hond die de drenkeling bij zich had werd opgevangen. Het dier is overgedragen aan de dierenambulance.

Hoe de drenkeling in de problemen is gekomen is niet bekend. Volgens de politie was het slachtoffer, een vrouw, verward en onderkoeld toen de hulpverleners arriveerden. Ze was wel aanspreekbaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (12-5-2012 om 12:50)
Gelukkig is die mevrouw gered,hulde aan wandelaar en hulpdiensten
Cookie-instellingen beheren