Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Opvarenden omgeslagen bootje gered

Toegevoegd: 12-05-2012, 16.31 uur - Update: 13-05-2012, 13.23 uur
Het omgeslagen bootje kon pas bij de wal worden rechtgetrokken.
Het omgeslagen bootje kon pas bij de wal worden rechtgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong
VEERE - Op het Veerse Meer zijn vanmiddag de opvarenden van een omgeslagen bootje gered. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).


De bemanning van de reddingboot Oranje van het KNRM-reddingsstation in Veere werd vanmiddag rond 13.10 uur opgepiept. Toen de reddingboot bij de Oranjeplaat arriveerde waren de vier opvarenden van de kajuitboot 'Gammel Dansk' al opgepikt door een passant. Zij hielden alleen een nat pak over aan het voorval.

De bemanning van de reddingboot werd ingeschakeld om te assisteren bij de berging van het bootje. Nadat de reddingbootbemanning met de eigenaar had overlegd, werd een poging gedaan het zeiljacht recht te krijgen. Het zware jacht liet zich echter niet makkelijk keren waarop besloten werd het jacht naar de kant te slepen.

Daar lukte het wel het jacht recht te krijgen en met behulp van een tweetal lenspompen werd het jacht vervolgens leeg gepompt. Hierna kon het jacht ter reparatie worden overgebracht naar de jachthaven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (14-5-2012 om 12:13)
Wat heeft de anwb hier mee te maken
Kapitein Rooibos (14-5-2012 om 10:52)
Dat ga ik zeker doen! Zodra de boot weer in orde is, hoort de KNRM van me. ;) Een dankbare kapitein.
Ik (14-5-2012 om 07:50)
Als je al een klein beetje watersportere bent , ben je ook so wie so Redder aan de Wal .
Renata (14-5-2012 om 01:01)
Hopelijk doen al die "pleziervaarders" die geholpen worden door de KNRM een goede donatie. Dit is allemaal vrijwillig werk. De ANWB komt niet voor niks.
Cookie-instellingen beheren