Weerbericht:
Op veel plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde bij uitslaande brand Ritthem

Toegevoegd: 14-05-2012, 06.31 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij een uitslaande brand op het terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost is vannacht iemand gewond geraakt.

De brand woedde op de eerste verdieping van een laboratorium van het bedrijf SGS, gelegen aan de voorzijde van het Thermphos-terrein (havennummer 9890) aan de Europaweg Zuid in Ritthem. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ontstond de brand vermoedelijk in een zuurkast. Het vuur werd rond 03.30 uur ontdekt.


Aanvankelijk werd alleen de bedrijfsbrandweer ingezet, maar al snel werd de assistentie ingeroepen van de gemeentelijke brandweer. Er werd een zogeheten alarmfase 1 afgekondigd. Dit houdt in dat er een extra blusvoertuig van buiten de bedrijfsbrandweer nodig is.

De brand werd echter na een paar minuten opgeschaald naar alarmfase 2 en zodoende stuurde het brandweerkorps Borsele twee tankautospuiten en een schuimblusvoertuig. Vanuit Goes werd een ladderwagen richting het brandadres gestuurd. Ook werd een adviseur gevaarlijke stoffen ingeschakeld en ging een ambulance op pad. Volgens de woordvoerder het slachtoffer een brandwonden opgelopen aan zijn handen. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 04.40 uur was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met het uitvoeren van een nacontrole.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marijn (14-5-2012 om 11:25)
Wanneer wordt het eens tijd dat ze dat bedrijf nou eens flink controleren???? Je hoort al erge dingen die daar wel een gebeuren en nu dit?? Het wordt tijd dat de provincie zich hier mee gaat bemoeien Straks is het net een brand als Moerdijk!!
Cookie-instellingen beheren