Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete aan taakstraffen in softdrugszaak

Toegevoegd: 14-05-2012, 18.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Voor een van de rechters, die maandag zijn licht moest laten schijnen over een softdrugszaak, was het kennelijk allemaal teveel. Hij viel in slaap of dommelde in ieder geval steeds weg. 

Terecht stond een Vlissinger, die een coffeeshop in Goes had. De politie had ontdekt dat er in een woning in de buurt een zogeheten 'stash' was, een opslagplaats voor drugs. Coffeeshops mogen niet meer winkelvoorraad hebben dan 500 gram en dat moet dus regelmatig worden aangevuld. Alleen denkt de overheid daar anders over. Verkopen mag nog wel, maar inkopen is een ander verhaal.


In de woning bevond zich 94 kilo softdrugs en een dikke 21.000 voorgedraaide joints. Alles wat daar lag, daar wist de Vlissinger niets van. Het spul was goed opgeborgen in kasten en in die kasten ook nog eens in een kluis. Wat er aan hem werd geleverd was niet meer dan iets minder dan 500 gram. En wat er verder lag wist hij niet. Het was allemaal in consignatie. Dus geen achterdeur (verboden) maar tussendeur en daar was niets mis mee, zo betoogden de raadslieden.

Het Openbaar Ministerie dacht daar toch anders over en oordeelde dat daar veel te veel voorraad van de coffeeshophouder lag en eiste een boete van 25.000 euro. Een 58-jarige man uit Kruiningen, die de woning had verhuurd hoorde een taakstraf van tachtig uur waarvan de helft voorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen de 42-jarige bedrijfsleider (hij werd betrapt met een koffertje hasj) en een 44-jarige Vlissinger die zich in de woning bevond eiste de officier van justitie elk een taakstraf van 120 uur waarvan zestig uur voorwaardelijk.

De uitspraak is op 5 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T. R. (14-5-2012 om 20:28)
Als die drugsverslaafde nu allemaal eens 1 weedplant zelf gingen kweken, uiteraard voor eigen gebruik dan hebben we toch geen coffeshops meer nodig, of zijn jullie liever lui dan moe.
Piet (14-5-2012 om 19:31)
Een boete van 25.000 euro eisen van iemand die 94 kilo drugs in huis had. Ben ik nou zo slim of zijn ze bij justitie nou zo dom? Dat is natuurlijk geen straf, maar dat heeft hij gewoon ergens contant liggen. Het is tegen mijn principes, maar waarom zou je geen crimineel worden hier? NL zakt diep weg
Tom (14-5-2012 om 19:10)
Wat een belachelijk LAGE straffen!! Zo leren ze het echt niet af. Een paar uurtjes schoffelen en weer lekker verder...
Cookie-instellingen beheren