Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete aan taakstraffen in softdrugszaak

Toegevoegd: 14-05-2012, 18.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Voor een van de rechters, die maandag zijn licht moest laten schijnen over een softdrugszaak, was het kennelijk allemaal teveel. Hij viel in slaap of dommelde in ieder geval steeds weg. 

Terecht stond een Vlissinger, die een coffeeshop in Goes had. De politie had ontdekt dat er in een woning in de buurt een zogeheten 'stash' was, een opslagplaats voor drugs. Coffeeshops mogen niet meer winkelvoorraad hebben dan 500 gram en dat moet dus regelmatig worden aangevuld. Alleen denkt de overheid daar anders over. Verkopen mag nog wel, maar inkopen is een ander verhaal.


In de woning bevond zich 94 kilo softdrugs en een dikke 21.000 voorgedraaide joints. Alles wat daar lag, daar wist de Vlissinger niets van. Het spul was goed opgeborgen in kasten en in die kasten ook nog eens in een kluis. Wat er aan hem werd geleverd was niet meer dan iets minder dan 500 gram. En wat er verder lag wist hij niet. Het was allemaal in consignatie. Dus geen achterdeur (verboden) maar tussendeur en daar was niets mis mee, zo betoogden de raadslieden.

Het Openbaar Ministerie dacht daar toch anders over en oordeelde dat daar veel te veel voorraad van de coffeeshophouder lag en eiste een boete van 25.000 euro. Een 58-jarige man uit Kruiningen, die de woning had verhuurd hoorde een taakstraf van tachtig uur waarvan de helft voorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen de 42-jarige bedrijfsleider (hij werd betrapt met een koffertje hasj) en een 44-jarige Vlissinger die zich in de woning bevond eiste de officier van justitie elk een taakstraf van 120 uur waarvan zestig uur voorwaardelijk.

De uitspraak is op 5 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Con (18-5-2012 om 16:51)
Gewoon die troep vrijgeven, shag en sigaretten zijn toch ook vrij te kopen, dan heb je dat gedonder er ook niet om , simpel. met de invoering van die pasjes jagen ze ze weer de straat op, het was juist zo rustig.maar ja het geld moet ergens aan op gaan
Ikke (18-5-2012 om 12:37)
@T.R. Ik denk dat jij het nog niet helemaal begrijpt.. Alcohol is vele malen slechter voor je dan weed! Dus waarom allemaal zo moeilijk doen over een beetje weed, maar wel al het alcohol misbruik door de vingers zien....
Marijke (18-5-2012 om 09:37)
De boetes moeten oneindig veel hoger zijn. De inkomsten van die gasten liegen er ook niet om!!!
Marco (17-5-2012 om 22:52)
Zeg T.R. zelf blow ik niet en heb ook liever dat ze alles sluiten, maar B.H. heeft wel ergens gelijk in Jij ook wel maar er gebeuren meer ongelukken met alcohol dan door het blowen. Jullie bijde hebben gelijk, als ze inderdaad eigen plantje kweekte plus brouwerijtje, waarom al die moeite.
T. R. (17-5-2012 om 20:19)
@ B.H. U bent vast een weed roker, want u begrijpt het nog niet helemaal maar dat zal wel de uitwerking zijn van het blowen.
B.H. (15-5-2012 om 13:16)
Als die alcoholisten nou is hun eigen alcohol brouwen@ T.R. altijd dat gezeik over wiet er is nog nooit iemand aan overleden hoeveel mensen overlijden per jaar aan alcoholvergiftiging of aan iemand die alcohol op heeft en dan nog gaat rijden? sluit alle slijterijen dan ook maar.