Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Joyrider (17) gewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-05-2012, 18.51 uur - Update: 18-05-2012, 12.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
AARDENBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Draaibrug in Aardenburg is donderdagmiddag een 17-jarige automobilist uit Oostburg gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan borst en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.

De 17-jarige bestuurder was, komende uit de richting Aardenburg, bij het nemen van een verkeersremmer geslipt en tegen een geparkeerde bedrijfsbus met aanhanger geklapt. Hij raakte daarbij gewond, zijn passagier een 14-jarige jongen uit Breskens, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest maar die hoefde geen bijstand te verlenen.


Saillant detail is dat de 17-jarige jongen pas sinds enkele dagen zijn rijbewijs heeft. Dit is een zogenaamd 2toDrive rijbewijs waarbij tot het 18e levensjaar een op het rijbewijs vermeld 'ervaren' bestuurder naast de jonge bestuurder moet zitten. Dit was nu niet het geval. Hij was zonder toestemming van zijn ouders in de auto gaan rijden. Zijn rijbewijs zal hij nu al moeten inleveren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Egbert Du Bois (19-5-2012 om 00:25)
Wel interessant om te lezen, die reacties van iedereen die op zn 18e het rijbewijs heeft behaald, en DIRECT alleen op de weg mocht. Het is BEWEZEN (oa in Duitsland) dat een chauffeur die vanaf 17 tm 18 met een ervaren chauffeur ernaast heeft gereden, minder ongevallen veroorzaakt.
Marco (19-5-2012 om 00:17)
Nou Terneuzen, dan moet jij ook ophouden met oordelen over andere want je zegt zelf "kijk naar jullie zelf". Das voor mij oordelen over andere. En waarom dan betalen als je toch pas verder leert rijden als je een auto heb? Kan je net zo goed gelijk rijden.
Zeeuwse Showride (18-5-2012 om 22:39)
Zo mijn vooroordeel is bevestigd, toegeven ik reed ook al weleens in een auto voor ik 18 was maar dat wat op een afgesloten terein dit is een beste klapper geweest hoop dat hij er boven op komt
Terneuzen (18-5-2012 om 18:36)
Jullie moeten eens allemaal ophouden met oordelen.. als iedereen zo eerlijk zou zijn, kom je erachter dat 80 % dit heeft gedaan zonder rijbewijs.. dan is vrijwel heel nederland achterlijk en dom.. en allemaal lekker voor ze toch? dit zegt genoeg over jullie zelf! eerst naar jezelf kijken!
Fietser (18-5-2012 om 18:28)
Je leest tegenwoordig niet anders; beginnend bestuurder rijbewijs kwijt, te hard gereden/met een slok teveel op/ongeval veroorzaakt. En dan maar te hopen dat ze straks niet moeten horen, dat daar wel een persoon door overleden is, soms een familielid of een vriend(in) of voor het leven getekend!
Gianna (18-5-2012 om 16:57)
Eén sukkel die een ongeluk veroorzaakt en het verlagen van de rijbewijsleeftijd wordt hier gelijk neergesabeld. Jammer, vooral voor de 99% die er wel eerder en beter door gaan rijden.
Cookie-instellingen beheren