Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 91 km

Joyrider (17) gewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-05-2012, 18.51 uur - Update: 18-05-2012, 12.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
AARDENBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Draaibrug in Aardenburg is donderdagmiddag een 17-jarige automobilist uit Oostburg gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan borst en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.

De 17-jarige bestuurder was, komende uit de richting Aardenburg, bij het nemen van een verkeersremmer geslipt en tegen een geparkeerde bedrijfsbus met aanhanger geklapt. Hij raakte daarbij gewond, zijn passagier een 14-jarige jongen uit Breskens, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest maar die hoefde geen bijstand te verlenen.


Saillant detail is dat de 17-jarige jongen pas sinds enkele dagen zijn rijbewijs heeft. Dit is een zogenaamd 2toDrive rijbewijs waarbij tot het 18e levensjaar een op het rijbewijs vermeld 'ervaren' bestuurder naast de jonge bestuurder moet zitten. Dit was nu niet het geval. Hij was zonder toestemming van zijn ouders in de auto gaan rijden. Zijn rijbewijs zal hij nu al moeten inleveren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulsternaar (18-5-2012 om 15:29)
Waarom zeuren mensen hier nu over de leeftijd verlagen.als ze niet met de auto mogen rijden gaan ze wel op een trekker rijden denk dat dat nog veel gevaarlijker is en ook al verhoog je leeftijd tot 21 dat maakt geen verschil want leren rijden doe je pas door ervaring en niet door te lessen !!
John (18-5-2012 om 14:48)
Verschil in rijkunst 17jr en 18jr? Niets! Vanuit ervaringen uit andere eulanden blijkt dat driver2go heel goed aanslaat omdat eenmaal 18 en alleen achter stuur, toch meer ervaring opgedaan is dmv ervaren rijders. Dit probleem ligt dus niet bij de overheid, maar bij nonchalante onvoorzichtige ouders!
Marco (18-5-2012 om 14:34)
Al rij je 5 jaar of langer een auto, er zijn en blijven eikels en rare mutsen rond rijden die denken dat zal mij niet gebeuren.....maar inderdaad je moet het niet verlagen (leeftijd) nog even en dan mogen de baby's na bevalling zo in de auto stappen. BEDENK GOEDE REGELS MET DAT GELD!
Stef (18-5-2012 om 12:04)
Haha wat een sukkel. Net je rijbewijs en nu al kwijt. Net goed! Vind het zo ie zo een domme actie dat het mogelijk is tegenwoordig je rijbewijs op 17 jarige leeftijd te halen.. Dit krijg je dan he, ze willen toch zelfstandig de weg op.
QuasiMoto (18-5-2012 om 10:48)
Geweldig! Altijd lekker om te ervaren dat je voorgevoel bevestigd wordt. Vond het een onzalig plan om de leeftijd te verlagen en dit geval geeft aan dat de opzet van de overheid averechts werkt. De zin ervan ontgaat me volledig. Ben bang dat er nog meer ouders akelige dingen gaan meemaken...
Lotje (18-5-2012 om 09:41)
Lekker stoer doen met de cabrio van ma! Niet verzekerd want geen bijrijder met geldig rijbewijs, hoelang moet je voor deze schade vakken vullen?
Cookie-instellingen beheren