Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Joyrider (17) gewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-05-2012, 18.51 uur - Update: 18-05-2012, 12.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
AARDENBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Draaibrug in Aardenburg is donderdagmiddag een 17-jarige automobilist uit Oostburg gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan borst en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.

De 17-jarige bestuurder was, komende uit de richting Aardenburg, bij het nemen van een verkeersremmer geslipt en tegen een geparkeerde bedrijfsbus met aanhanger geklapt. Hij raakte daarbij gewond, zijn passagier een 14-jarige jongen uit Breskens, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest maar die hoefde geen bijstand te verlenen.


Saillant detail is dat de 17-jarige jongen pas sinds enkele dagen zijn rijbewijs heeft. Dit is een zogenaamd 2toDrive rijbewijs waarbij tot het 18e levensjaar een op het rijbewijs vermeld 'ervaren' bestuurder naast de jonge bestuurder moet zitten. Dit was nu niet het geval. Hij was zonder toestemming van zijn ouders in de auto gaan rijden. Zijn rijbewijs zal hij nu al moeten inleveren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bewoner Sluis (18-5-2012 om 00:52)
Zonde Zonde!! Al is het maar 1 x dat je denkt 'ik ga even rijden met een vriend' kan het nog misgaan! Daar gaat je Rijbewijs en de auto! Zullen z'n ouders niet blij mee zijn! Sterkte voor de jongen.
Jan (17-5-2012 om 23:25)
Dat was niet erg slim van hem. Vind de verlaging van de leeftijd voor een auto rijbewijs ook een slechte zaak. Draai die regel maar weer snel terug, maar ja , achter de feiten aan lopen zijn we in Nederland goed in.
Jan (17-5-2012 om 23:21)
Dat kost geld want denk dat de verzekering niet betaalt, kan deze jongen voorlopig even sparen
Joyriding (17-5-2012 om 23:16)
En wie krijgt de rekening...? Jep de ouders!! Toppie dat zal ze leren om zomaar de autosleutels thuis te laten liggen terwijl er een met spanning wachtende coureur zit te wachten om er vervolgens een testrit mee te maken en het liefst zo hard en nog harder als het even kan!!!
Joyriding (17-5-2012 om 23:11)
Als hij 1 jaar ouder was geweest was hij net zo hard tegen die bus gereden.Ik denk dat het STOER GEDRAG=geweest!Ik vind 70 plussers nog een groter gevaar op de weg!Dus wordt het spannend op de openbare wegen &vergeet niet sóchtends naar je werk iedereen thuis gedag te zeggen het kan je laatste zijn!
Marco (17-5-2012 om 23:02)
Wie had dat nou verwacht. Net m'n rijbewijs, en gelijk eigenwijs. LOL Anderen lest zich zowat blut en zo'n tiener doet alles netjes om 'm te halen en dan gelijk stoer doen...want dat is het gewoon maar vergeten wie ook in de auto zitten. Geen medelijden met bestuurder.
Cookie-instellingen beheren