Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Joyrider (17) gewond bij ongeluk

Toegevoegd: 17-05-2012, 18.51 uur - Update: 18-05-2012, 12.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
AARDENBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Draaibrug in Aardenburg is donderdagmiddag een 17-jarige automobilist uit Oostburg gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan borst en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.

De 17-jarige bestuurder was, komende uit de richting Aardenburg, bij het nemen van een verkeersremmer geslipt en tegen een geparkeerde bedrijfsbus met aanhanger geklapt. Hij raakte daarbij gewond, zijn passagier een 14-jarige jongen uit Breskens, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest maar die hoefde geen bijstand te verlenen.


Saillant detail is dat de 17-jarige jongen pas sinds enkele dagen zijn rijbewijs heeft. Dit is een zogenaamd 2toDrive rijbewijs waarbij tot het 18e levensjaar een op het rijbewijs vermeld 'ervaren' bestuurder naast de jonge bestuurder moet zitten. Dit was nu niet het geval. Hij was zonder toestemming van zijn ouders in de auto gaan rijden. Zijn rijbewijs zal hij nu al moeten inleveren.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (20-5-2012 om 17:28)
@nina/Marijke, jullie hebben zeker jullie rijbewijs al jaren? leeftijd verhogen, makkelijk gezegd als je al ouder bent. vanaf je 18e heb je meer verplichtingen. en is vaak een auto "noodzakelijk" om je te verplaatsen ivm werk/inkomsten. déze jongen is er gewoon nog niet klaar voor. simpel
Schoondijkenaar (19-5-2012 om 21:50)
Ik vind ten eerste dat er over jongeren nogal negatief doen (zelf 17 Jaar, bijna 18). Het 2todrive werk alleen als jongeren/ouders zich eraan houden, net als alle regels. Daarnaast heb ik ook gehoord dat deze jongen wel vaker niet zo handig is geweest, dit doen niet alle jongeren!
Olivier (19-5-2012 om 12:29)
Tjah, dit valt te verwachten met zo'n domme instelling van de overheid. Als je 16 bent is een scooter prima, maar een rijbewijs waar één van je ouders er naast moet zitten? Welke puberale tiener kan zich daar nu aan houden?
Jeff (19-5-2012 om 12:19)
Wat Terneuzen zegt klopt wel... Wat mij ook enorm opvalt hier is dat als iemand echt serieus de fout in gaat, je de reacties ziet opklimmen. Gewoon om even lekker te kunnen zeiken mensen? Beetje sneu, vindt je ook niet?
R (19-5-2012 om 11:46)
@Terneuzen. Als jij of een familie lid dood was gereden door deze gek , wil ik wel eens zien of je dan evenveel babbels zou hebben Een dombo wil niet zeggen dat het rijproject jongere bestuurders niet deugd alleen dat deze jongeren een domme actie hebben ondernomen.
Tess (19-5-2012 om 08:51)
@Terneuzen: Ik ken werkelijk waar niemand die ooit zonder rijbewijs achter het stuur is gekropen hoor?! Hij is gewoon stom bezig geweest. Klaar. Dit zijn de consequenties.
Cookie-instellingen beheren