Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vuilnisauto ramt stoplichtinstallatie

Toegevoegd: 21-05-2012, 10.15 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen heeft een vuilnisauto vanochtend een stoplichtinstallatie omver gereden.
 
De gemeentelijke vuilniswagen kwam rond 08.00 uur in botsing met de installatie op de kruising Nieuwe Vlissingseweg - President Rooseveltlaan. Vermoedelijk heeft een kraan op de truck de rails van de stoplichten geraakt.


Door de botsing belandde de installatie dwars op de Nieuwe Vlissingseweg. De Nieuwe Vlissingseweg is daarom voor het verkeer gaande richting Middelburg afgesloten tussen de Keersluisbrug en de Sloebrug. Er raakte niemand gewond.

Volgens de politie is de installatie dermate beschadigd geraakt, dat er een nieuwe voor in de plaats moet komen. De installatie is 29 meter lang, over 6 rijbanen en een kruisvlak.

Aangezien er door verwijdering van de installatie dan tijdelijk geen sprake is van een verkeersinstallatie is een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Op de doorgaande weg, waar 70 km mag worden gereden, wordt de maximaal toegestane snelheid teruggebracht tot 50 km per uur. Op de President Rooseveltlaan wordt de snelheid van 50 km teruggebracht tot 30 km per uur.

Op beide wegen worden de rijbanen afgezet tot er één rijbaan overblijft. De maatregelen zijn nodig om het verkeer aan te zetten langzamer te rijden. De provincie gaat in overleg met de vaste leverancier van verkeerslichtinstallaties om te bezien op welke termijn een noodinstallatie dan wel een nieuwe installatie voorhanden kan zijn. Er wordt rekening mee gehouden dat dit enige weken op zich kan laten wachten. In die periode zijn de hierboven geschetste tijdelijke maatregelen van kracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corden (22-5-2012 om 05:46)
@ Roeland: Eh ik weet van niks? Als je die bij Mortiere bedoeld heb ij zelllf geen problemen mee. Ik bedoel zo'n drie of vierbaans rotonde als in de randstad. Bijv bij Ikea Barendrecht. Betreft een 70/80 weg.
Roeland (22-5-2012 om 01:09)
@Corden Bedoel je die rotonde waar bijna half Walcheren al is opgebotst?;-)
Corden (21-5-2012 om 23:02)
Nou verderop in NL hebben ze van die "vliegrotondes" met meerdere banen. Voor ons zeeuwen miss ff wennen hoe het werkt, maar na een paar keer gedaan te hebben toch stukken prettiger als wachten voor het stoplicht.
Vlissingsesouburger (21-5-2012 om 22:54)
Daar word niet hard gereden omdat er een flitser staat ?? Dat ouwe lijk wat al 100 jaar niet meer werkt en de verkeerde kant op staat..?? Knal er maar lekker een rotonde neer, maar dan wel op voorwaarde dat mensen ook gaan leren hoe zo'n ding werkt!!
Arjen (21-5-2012 om 22:19)
Voel je je wel lekker! Niet nog zo'n rotding achter een toch al idiote verkeerssituatie! T.R. rijdt hier niet vaak zeker.
Corden (21-5-2012 om 21:43)
Ik ben het met T.R eens. Scheelt ook een hoop oponthoudt.. Bijv zo'n rotonde als bij de Mortiere boulevard?!
Cookie-instellingen beheren