Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Vuilnisauto ramt stoplichtinstallatie

Toegevoegd: 21-05-2012, 10.15 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen heeft een vuilnisauto vanochtend een stoplichtinstallatie omver gereden.
 
De gemeentelijke vuilniswagen kwam rond 08.00 uur in botsing met de installatie op de kruising Nieuwe Vlissingseweg - President Rooseveltlaan. Vermoedelijk heeft een kraan op de truck de rails van de stoplichten geraakt.


Door de botsing belandde de installatie dwars op de Nieuwe Vlissingseweg. De Nieuwe Vlissingseweg is daarom voor het verkeer gaande richting Middelburg afgesloten tussen de Keersluisbrug en de Sloebrug. Er raakte niemand gewond.

Volgens de politie is de installatie dermate beschadigd geraakt, dat er een nieuwe voor in de plaats moet komen. De installatie is 29 meter lang, over 6 rijbanen en een kruisvlak.

Aangezien er door verwijdering van de installatie dan tijdelijk geen sprake is van een verkeersinstallatie is een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Op de doorgaande weg, waar 70 km mag worden gereden, wordt de maximaal toegestane snelheid teruggebracht tot 50 km per uur. Op de President Rooseveltlaan wordt de snelheid van 50 km teruggebracht tot 30 km per uur.

Op beide wegen worden de rijbanen afgezet tot er één rijbaan overblijft. De maatregelen zijn nodig om het verkeer aan te zetten langzamer te rijden. De provincie gaat in overleg met de vaste leverancier van verkeerslichtinstallaties om te bezien op welke termijn een noodinstallatie dan wel een nieuwe installatie voorhanden kan zijn. Er wordt rekening mee gehouden dat dit enige weken op zich kan laten wachten. In die periode zijn de hierboven geschetste tijdelijke maatregelen van kracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.boerman (21-5-2012 om 21:13)
Misschien wordt het is tijd om heel n.l. is te voorzien van driekwart en hele rotondes in plaats van dure constructies,maar dan heb je weer minder inkomsten voor de provincie,maar dan heb je ook weer minder bureaucratie is het wat ?
Jedidja (21-5-2012 om 19:52)
Sliep die chauffeur nog ofzo?? tjongejonge zeg.... overal rotondes door een paar mensen die niet opletten? lijkt me niet, wie zal dat weer moeten betalen?? vlissingen heeft schulden, weet u nog?
Hans (21-5-2012 om 19:32)
De hele dag chaos op het kruispunt. Nu kun je me toch niet vertellen dat dit de 1ste keer geweest is dat dit, of soortgelijk voertuig onder deze constructie is doorgereden? Even een maandag-ochtend dipje??
Pier (21-5-2012 om 18:57)
@ T.R. ben het er helemaal mee eens. soms sta je een poos te wachten op iemand die nog van kweet nie hoe ver moet komen. of er staat helemaal niemand! dan wel een met 2 rij stroken en lekker groot opgezet. (is toch plek zat)
Peter (21-5-2012 om 17:23)
Jaaaaaa, een rotonde en een glijbaan !!! Met rotondes kunnen we beter overweg, zeker als daar elf rijstroken op aan sluiten.
Jeroen (21-5-2012 om 16:38)
Nix niet "vermoedelijk" ! gewoon die kraan beter inklappen voortaan ! dat er ook geen alarm op zit dat die kraan nog uit staat ? zeker te duur voor de gem. ? nou, tel uit je winst uit verkeerde zuinigheid, of heet dat gewoon gierigheid ? gelukkig geen gewonden !
Cookie-instellingen beheren