Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Hulp burgers moet inbraken terugdringen

Toegevoegd: 22-05-2012, 12.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Meer betrokkenheid van burgers moet volgens de politie het aantal woninginbraken in Zeeland terugdringen. De afgelopen jaren steeg het aantal inbraken met maar liefst 70 procent.

In 2006 vonden in onze provincie nog 800 woninginbraken plaats. In 2011 ging het om 1.350 inbraken. De politie hoopt dat actievere communicatie en de inzet van onder meer Burgernet de enorme stijging een halt kan toebrengen. “We betrekken onmiddellijk mensen in de omgeving van de inbraak en zo 'organiseren' we extra ogen en oren.”


De politie roept mensen op om na het zien van een verdachte situatie te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (24-5-2012 om 14:48)
Prima hoor dat burgers ook al politie werk moeten gaan doen, want die pet past ons allemaal, maar moeten wij dat dan vrijwillig gaan doen? ik vind van niet. voor niks gaat de zon op. bel je de politie eens, komen ze niet of pas een uur na de melding als het kwaad al geschied is en de daders gevlucht
Peter (23-5-2012 om 10:07)
Zo moeten wij nu ook al politie taken uit gaan voeren, en zelf achter een viaduct gaan staan controleren, ik dacht het niet.
Terneuzen (22-5-2012 om 23:21)
Dat niet alleen Marco.. Als je aangeeft dat een deel van de dieven uit zeist en utrecht komt en via de grens in belgie komen.. word er vanuit de politie in zeist en politie utrecht heeft het zeeland.lf tegen me gezegd..heeft geen zin!dus moeten ze ook geen hulp verwachten! was een goeie tip mjah!
Patrick (22-5-2012 om 22:25)
Goed idee,.. maar probeer vooral geen aangifte te doen in Oostburg of Terneuzen,.. want dan houden ze de boot af !
Pippa (22-5-2012 om 22:02)
Het is een prima idee maar dan moet er in Middelburg niet op zondag worden ingebroken want als je pech hebt en de buren zijn gereformeerd vertikken ze het om de politie te bellen ,het was naast hen!! Zelf mee gemaakt!
Marco (22-5-2012 om 20:28)
En als je dan belt, duurt 't zo'n 10 minuten voor je een persoon aan de lijn hebt. Dát werkt lekker. Naar mijn mening is niet alléén de verslechterde economie een oorzaak van deze ontwikkeling. Of is het juist het aantrekken van steeds goedkopere arbeidskrachten ? Dus tóch economische ontwikkeling ?
Cookie-instellingen beheren