Weerbericht:
Veel bewolking, vooral in de avond en nacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Aanvaringen door dichte mist

Toegevoegd: 24-05-2012, 11.41 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vannacht zijn in dichte mist op de Westerschelde en in de Kaloothaven in Vlissingen-Oost verschillende schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was wel behoorlijk materiële schade.


Omstreeks 02.00 uur voer een containerschip bij het manoeuvreren in de haven tegen een gemeerd liggend schip. De schade aan dit schip was groot. Over een lengte van drie meter werd de romp van het schip veertig centimeter naar binnen gedrukt. Hierdoor raakte het schip ook lek maar omdat het schip leeg was leidde dit niet tot problemen.

Twee uur later kwamen twee zeeschepen in de Sardijngeul, westelijk van Vlissingen, met elkaar in aanvaring. Een van zee komend schip voer aan de voor haar verkeerde kant van de vaargeul tegen een tegemoetkomende tanker. De tanker raakte hierbij lek maar omdat het gat in de romp net onder het dek en boven het vloeistofniveau van de lading zat, leidde dit niet tot uitstroom van lading.

Beide schepen zijn na de aanvaring op de rede ten anker gekomen. Vermoedelijk zijn problemen met de stuurinrichting aan boord van het binnenkomend schip de oorzaak van de aanvaring. De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt de toedracht van beide aanvaringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-5-2012 om 20:47)
Ook getoeter gehoort en de navigatiemiddelen doen het alleen als je ze niet nodig hebt
Willem (24-5-2012 om 12:17)
Het getoeter was gisteravond en vannacht niet van de lucht! Je zou toch denken dat dit soort aanvaringen (in de mist) toch niet zouden kunnen met de modernste navigatiemiddelen? Ik begrijp dat als een schip op het laatste moment motor-of stuurproblemen heeft e.e.a. kan gebeuren. Gelukkig geen ramp!
Cookie-instellingen beheren