Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

KNRM helpt visbootje met motorpech

Toegevoegd: 24-05-2012, 22.30 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Donderdagmiddag is de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle uitgevaren voor een bootje dat te maken had grekegen met een kapotte motor als gevolg van drijfhout dat in de schroef was beland.


De visboot met 3 opvarenden was rond 13.30 uur op 24 mijl vanaf Westkapelle voor anker gegaan. Na ongeveer een uur varen kon een sleepverbinding worden gemaakt. De visboot had als ligplaats Neeltje Jans.

Na ongeveer drie uur slepen via het Westgat en de Oude Roompot is de boot afgemeerd aan de buitensteiger in de haven van Neeltje Jans. Bij uitwisselen van de gegevens bleek dat de opvarenden al sinds 1987 donateur waren van de KNRM.

Om 19.30 uur lag de Uly weer gespoeld en gebunkerd op station.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manu (25-5-2012 om 12:59)
@Willem: bergers komen daar niet op af omdat het hen niets opbrengt. Het bergersloon hangt af van de waarde van het schip en de lading, en wat is zo'n badkuipje nu waard?
(looze)visser (25-5-2012 om 12:40)
En deed de reservemotor (die hadden ze toch zeker wel als je zo'n eind uit de kust gaat?) het ook niet? Wat een pech zeg....
Willem (24-5-2012 om 23:27)
Hebben ze hun bijdragen er nu wel uit laat het slepen op zee aan de bergers over weten ze gelijk wat het kost
Cookie-instellingen beheren