Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Grote verkeerscontrole Grevelingendam

Toegevoegd: 25-05-2012, 16.34 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Op de Grevelingendam bij Bruinisse is donderdag een grote controle gehouden. Er werden in totaal ruim 7.500 voertuigen gecontroleerd.

De Zeeuwse politie controleerde tussen 13.30 en 23.00 uur samen met de Belastingdienst, de douane en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). 's Middags werden 5.200 voertuigen gecontroleerd. 's Avonds waren dat er 2.467.


De politie deelde één boete uit voor te donkere ruiten. Twee personen hadden geen geldig rijbewijs bij zich. Bij een ander voertuig was de APK verlopen en twee voertuigen hadden geen geldige verzekering. Ook werd er een boete uitgedeeld aan iemand die inhaalde over de dubbele doorgetrokken streep.

Eén bestuurder had nog een openstaande boete. Deze werd direct afgerekend. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Tegen één van hen is proces-verbaal opgemaakt. De andere bestuurder blies beneden de grens.

Eén auto werd in beslag genomen en afgesleept omdat het voertuig niet verzekerd was. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing voor belediging. Door de belastingdienst zijn vijf auto's afgesleept. Ter plaatse is een bedrag van 3.427 euro direct afgerekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Levi, Tholen (26-5-2012 om 16:27)
Hoezo toeristje pesten?? Als je alles op orde heb, is er inderdaad niets aan de hand.
Tom (26-5-2012 om 11:36)
@ Zoef & Marien: wat een domme kortzichtige opmerkingen. Deze controles hebben niets met de toeristen te maken! Er worden oa openstaande boetes, onverzekerden en niet betaalde belastingen geïnt, heeft alleen maar betrekking op Nederlanders. Mag er dan alleen maar in de winter gecontroleerd worden?
Bastiaan (26-5-2012 om 08:32)
Welkom in Zeeland,en een prettige pinksteren!!
Michiel (26-5-2012 om 07:35)
Als je gewoon zorgt dat je je zaken op orde hebt is er niets aan de hand. Achterstallige belasting en openstaande boetes dienen betaald te worden. Ik vind het niet meer dan terecht dat die mensen aan de kant gehaald worden. Als ik bij de winkel niet betaal word ik toch ook teruggefloten?
Dorpsbewoner (26-5-2012 om 07:01)
' Flink' bedrag opgehaald! De gemiddelde rommelmarkt doet het beter!
Oom agent (26-5-2012 om 00:43)
Deze controles zijn altijd goed! er worden zo ook criminelen gepakt die 's nachts nu eenmaal niet altijd betrapt kunnen worden, niet klagen, in vlissingen doen ze dit regelmatig, goed zaak, er zal maar een onverzekerde u aanrijden, dan klagen jullie dat de politie dit niet voorkwam!
Cookie-instellingen beheren