Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders eerst onbewolkt
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vermist vliegtuigje neergestort

Toegevoegd: 28-05-2012, 16.20 uur - Update: 28-05-2012, 17.07 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De hulpdiensten hebben het sportvliegtuigje gevonden dat vanochtend was opgestegen vanaf vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden maar wat daarna vermist werd.


Volgens het Kustwachtcentrum Den Helder kwam rond 12.00 uur de melding binnen dat het vliegtuigje, met aan boord vier personen, werd vermist. Het laatste contact met het vliegtuigje, dat onderweg was naar Rotterdam, vond plaats bij Hoek van Holland. Diverse vliegvelden werden gecontroleerd, maar het betreffende vliegtuig was daar niet. Er kwamen berichten dat het vliegtuigje zou zijn geland op Rotterdam Airport, maar de kustwacht ontkrachtte die.
 
Omdat de mogelijkheid bestond dat het toestel boven zee heeft gevlogen, werd een uitgebreide zoekactie gestart. Er deden reddingboten mee van de KNRM-stations Stellendam, Hoek van Holland, Ter Heijde en Scheveningen. Verder werden ook het kustwachtvaartuig Zeearen, het marineschip Hr.Ms. Snellius, het patrouillevaartuig RPA15 van de Haven van Rotterdam, een kustwachtvliegtuig en een offshore reddinghelikopter ingezet.

Het wrak van Cessna werd aan het einde van de middag gevonden bij de Tweede Maasvlakte. Het vliegtuigje werd gevonden door de kustwacht. Een helikopter is ter plaatse en heeft gemeld dat de vier inzittenden zwaargewond zijn. Er zijn inmiddels een aantal ambulances en een traumahelikopter onderweg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yuppie (28-5-2012 om 17:17)
Tussen de middag een 'stotterend' vliegtuigje gezien in de buurt van Borssele. Dacht toen al, wat raar. Steeds viel de motor uit. Sterkte voor de slachtoffers
Cookie-instellingen beheren