Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Man (50) neergestoken in Axel

Toegevoegd: 01-06-2012, 11.13 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - In Axel is donderdagavond iemand neergestoken. Er is een verdachte opgepakt. De politie heeft technisch onderzoek gedaan.

Donderdagavond om ongeveer 21.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel een steekincident had plaatsgevonden. Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan en werden direct aangesproken door een getuige.


De politie trof buiten de woning inderdaad bloedsporen aan, daarom werd door hen aangebeld en op de ramen geklopt. De bewoner, die tevens slachtoffer zou zijn, deed niet open. Omdat de agenten vermoedden dat de man mogelijk in levensgevaar zou kunnen zijn, werd de deur van de woning ingetrapt.

In de woning werd niemand aangetroffen. De technische recherche is direct ter plaatse geroepen om sporen af te nemen in en om de woning. De woning werd afgezet met politielint. Intussen zijn andere agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer èn de verdachte. De personalia van de verdachte waren uit onderzoek bekend geworden en de 24-jarige man uit Axel is om ongeveer 23.15 uur aangehouden in een woning in Axel. Hij is overgebracht naar het politiebureau en later naar een politiecel in Torentijd.

Daar bleek dat de verdachte tijdens een autorit even tevoren ook nog een verkeerspaaltje had geraakt. Hierbij is schade ontstaan. Hij heeft een blaastest moeten afleggen en blies 815 ug/l. Dit is bijna vier keer zoveel als is toegestaan en daarom is het rijbewijs van de Axelaar ingevorderd door de agenten.

Enige tijd later werd ook het 50-jarige slachtoffer door agenten aangetroffen in een café in Axel. Hij is door agenten naar de huisartsenpost gebracht en daar zijn steekwonden aan zijn arm door artsen behandeld. Hierna kon de man weer huiswaarts keren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van diefstal van geld door de verdachte en van het feit dat hij door hem is gestoken.

De vermoedelijke oorzaak van de steekpartij is een ruzie over geld tussen het slachtoffer en de verdachte. Inmiddels zijn al getuigen gehoord en is het onderzoek in volle gang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rotterdammert (4-6-2012 om 04:27)
Ken me inderdaad vinden in de onderstaande reacties. Als je wordt neergestoken gewoon ff naar het café gaan... En de verdachte wacht de politie als het ware op in zijn huis. Sorry maar als ik iemand zou hebben gestoken zou ik proberen uit handen van de politie te blijven. Rare wereld.
Klaas (1-6-2012 om 23:11)
Natuurlijk, het café! Daar zou ik ook direct naar toe gaan als ik was neergestoken!
Jaap (1-6-2012 om 15:28)
Vreemd milieu waar deze personen zich in bevinden. Je wordt gestoken maar gaat niet naar een arts maar naar een cafe......??
Piet (1-6-2012 om 11:56)
Als ik zou worden neergestoken is het cafe ook de eerste plek waar ik heen zou gaan...:) Verder is het te hopen dat de verdachte niet binnen 2 dagen op straat staat en zijn proces in vrijheid af mag wachten, het gebeurt te vaak, maar dit is toch te ernstig.
Cookie-instellingen beheren