Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee verdachten aangehouden na opsporing verzocht

Toegevoegd: 05-06-2012, 17.22 uur
Door: Meryem Mouha

SLUIS - De politie heeft maandag 4 juni twee mannen van 23 jaar uit Den Haag aangehouden. Ze worden verdacht van hun betrokkenheid bij een poging inbraak in een tankstation in Eede en een inbraak in een parkeerautomaat in Sluis. De politie is momenteel nog op zoek naar de derde verdachte.


De mannen hebben in de nacht van zondag 19 op maandag 20 februari eprobeerd een tankstation aan de Rijksweg in Eede open te breken. Enige tijd later in deze nacht doken de mannen op bij de parkeerplaats van Toversluis aan de Nieuwstraat in Sluis. Met z'n drieën hebben ze de parkeerautomaat opengebroken, waarna ze er met de geldcassette vandoor gingen. De cassette werd iets later leeg teruggevonden. De schade aan de automaat is groot: zo'n € 10.000.

Nadat de bewakingsbeelden op deze website en depolitiezoekt.nl waren getoond, is vorige week aandacht aan deze zaak besteed in Opsporing Verzocht. Deze aandacht leverde meerdere tips op, waarin ook namen werden genoemd.

Gisteren zijn twee mannen in hun woning in Den Haag aangehouden en naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht en in verzekering gesteld. De mannen worden door de politie verhoord. Donderdag a.s. worden ze door de officier van justitie voor de Rechter-commissaris voorgeleid.

Omdat de politie nog op zoek zijn naar de derde verdachte, worden vanavond op Nederland 1 van 19.30 tot 19.55 uur de beelden nogmaals in Opsporing Verzocht uitgezonden. De uitzending wordt morgen, woensdag 6 juni om 10.05 uur op Nederland 2 herhaald. Kunt u meer vertellen over de derde verdachte? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen naar 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (6-6-2012 om 01:52)
Ik heb ook informatie verschaft aan de politie, ze wisten niet eens waar ik 't over had. Dat is nu zo'n 4 weken geleden. Niets meer van gehoord, géén bevestiging, geen terugkoppeling, niets ! Is vast toeval dat 'r gasten zijn opgepakt voor vergrijpen in Den Haag. En dan nú groots doen hier !
Marijke (5-6-2012 om 19:52)
Die gasten dachten zeker die domme Zeeuwen eens op te zoeken. Da's dan mooi pech voor die gasten, ze mogen overnachten in Torentijd!! Gastvrij als wij Zeeuwen zijn!!!
Cookie-instellingen beheren