Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Boekhouder' moet geld terugbetalen

Toegevoegd: 07-06-2012, 19.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Officier van justitie W. Suijkerbuijk heeft donderdag tegen een 68-jarige man uit Middelharnis een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist. Ook wil Suijkerbuijk dat de man bij wijze van voorschot zijn slachtoffer 33.181 euro betaalt.


De man wordt ervan verdacht in vijf jaar zijn buurman, voor wie hij de huishoudadministratie deed, 33.000 euro armer heeft gemaakt. De buurman had wat financiële problemen, zijn vrouw had geen soelaas van administratie en de man uit Middelharnis, de goede buur, werkte bij een accountantskantoor. Hij zou helpen.

Hij opende een speciale rekening en maandelijks kwam het salaris van zijn slachtoffer op die rekening te staan. Vervolgens betaalde de 'boekhouder' alle rekeningen van zijn slachtoffer. Per ongeluk, betaalde hij ook zijn eigen hypotheek met het geld van zijn voormalige buurman. Volgens hem had hij naar eer en geweten gehandeld en had hij geen rooie cent van zijn buurman verduisterd. Aan de andere kant wist hij weer wel te vertellen dat hij dank zij die speciale rekening een mooier huis had kunnen kopen...

Toen er op enig moment wat financiële gaten in de speciale rekening vielen, was hij zo vrij om zonder medeweten van zijn slachtoffer diens spaarrekening af te kopen en een levensverzekering premievrij te maken.

Uitspraak 21 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (8-6-2012 om 08:02)
Zo één moet gewoon voor de rest van z'n leven vastzitten. Willens en wetens mensen kapot maken met dit soort praktijken, moet hard afgestraft worden.
Cookie-instellingen beheren