Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Goesenaar naar Pieter Baan Centrum

Toegevoegd: 07-06-2012, 19.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Of hij nu wil of niet, een 37-jarige Goesenaar moet uitvoerig door het Pieter Baan Centrum (PBC) worden onderzocht eer de rechtbank in Middelburg zijn zaak behandelt. Maar meewerken aan dat onderzoek? Daar prakkiseert de Goesenaar op advies van zijn raadsman G. Kopen niet over.


De Goesenaar, die regelmatig gewelddadig is tegen zijn vader en daarvoor al eerder is veroordeeld, moest zich verantwoorden omdat hij in februari weer eens de nodige stampij had veroorzaakt. Donderdag concludeerde officier van justitie G. van der Hofstede dat de Goesenaar absoluut door een psychiater en een psycholoog moest worden onderzocht om een goed beeld van hem te krijgen.

Zo niet, dan een onderzoek door het PBC. De rechtbank dacht daar precies hetzelfde over en liet de Goesenaar de keus. En nadat de advocaat al in het prille begin van de zaak had geadviseerd om niet aan een onderzoek mee te werken kreeg zijn cliënt ook nu weer de raad om niet mee te werken, waarop de rechtbank een onderzoek door het PBC opdroeg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
O115 (8-6-2012 om 14:40)
Denk dat het er meer om gaat dat de rechtbank en wel meer mensen misschien zijn geïnteresseerd in de geestelijk toestand van de betreffende...... en zijn manier van denken en doen ;)
T. R. (8-6-2012 om 08:23)
Wat een slap gedoe, wat niet mee werken !!! Als ze niet mee willen werken dan de straf verdubbelen.
Cookie-instellingen beheren