Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw omgekomen bij botsing truck

Toegevoegd: 08-06-2012, 11.22 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - In Yerseke is vrijdagmorgen een 74-jarige fietsster om het leven gekomen toen zij werd aangereden onder een betonvrachtwagen terecht kwam.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur bij een zebrapad op de kruising Marijkestraat - Margrietstraat. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Vermoedelijk heeft de vrachtwagenchauffeur de vrouw uit Yerseke over het hoofd gezien. De vrouw belandde onder de truck en overleed ter plekke. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ingezet.


De bestuurder van de betonmixer, een 37-jarige man uit Oudenbosch, is aangehouden en zal worden verhoord door de politie. De politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Zo is onder meer gekeken naar de manoeuvre die de truck maakte op het moment dat de vrouw werd geschept en welk zicht de chauffeur op dat moment had.

De betonmixer reed op de kruising vanwege werkzaamheden bij de nabij gelegen bouwplaats. Ter plekke worden appartementen gebouwd. Ook een andere betonmixvrachtauto werd door de politie onderzocht. Met verf werd aangegeven wat de stand van de beide voertuigen was toen de politie arriveerde.

De brandweer schermde de plaats van het ongeluk af en heeft geholpen bij het bergen van het slachtoffer. De vrachtwagen moest met behulp van een truckbergingsvoertuig worden gelift om het slachtoffer en de fiets goed te kunnen bergen.

Vanwege het ongeval en het onderzoek dat daarop volgde was er lange tijd geen verkeer mogelijk op de kruising. De politie heeft de fiets van de vrouw veilig gesteld. De vrachtwagen is door een bergingsbedrijf weggesleept voor nader onderzoek door de onderzoekers van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Zeeuwse politie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (9-6-2012 om 12:18)
Natuurlijk chauffeur krijgt de schuld... allemaal vlaggetjes naambordjes maar zijn dooi hoek is vrij volledig zicht, zou het niet aan mede weg gebruikers liggen?hij of zij zal mij wel gezien hebben je zou zelf eens een vrachtwagen moeten besturen midden in de stad of dorp, dan praat je wel anders
Yese (9-6-2012 om 12:04)
Sterkte aan de betrokkenen! De betonmixer reed achteruit, dus spul in de voorruit had er niks mee te maken. Wat heb je eraan om net te doen alsof je weet wat de oorzaak was terwijl je er zelf niet bij geweest bent. Het ergste is dat er iemand overleden is en een ander iemand doodgereden heeft.
Tony (9-6-2012 om 11:06)
Wat tragisch ! maar wel mee eens, die kabine lijkt wel een woonwagen met al die rotzooi er in. nee, ik mag niet eens een tomtom op mijn voorruit plakken... maar dit kan wel ? ik dacht dat het een werkauto was, maar blijkbaar is het daar normaal om er een hele huisraad in mee te nemen.
Hetty (9-6-2012 om 10:12)
Waarom dat schrijven over de prularia Denk je eens in hoe deze chauffeur zich moet voelen........ Lieve, mensen het gaat om een echtgenote, moeder en oma die niet gemist kan worden! En een chauffeur die zijn levenlang dit met zich mee zal dragen.
Mirjam (8-6-2012 om 22:31)
Dit is heel triest voor iedereen.Mensen pas toch op wat je schrijft!Het is heel triest wat er is gebeurt maar dit is een ongeluk!!!!
QuasiMoto (8-6-2012 om 21:06)
In het buitenland zie je vaak een opzichter of verkeersregelaar op dit soort bouwplaatsen pal aan de openbare weg. Chauffeurs hier moeten het helemaal zelf uitzoeken en langzaam verkeer kruipt al snel in een dode hoek. Een verkeersregelaar kost geld maar had dit kunnen voorkomen.
Cookie-instellingen beheren