Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders eerst onbewolkt
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vrouw omgekomen bij botsing truck

Toegevoegd: 08-06-2012, 11.22 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - In Yerseke is vrijdagmorgen een 74-jarige fietsster om het leven gekomen toen zij werd aangereden onder een betonvrachtwagen terecht kwam.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur bij een zebrapad op de kruising Marijkestraat - Margrietstraat. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Vermoedelijk heeft de vrachtwagenchauffeur de vrouw uit Yerseke over het hoofd gezien. De vrouw belandde onder de truck en overleed ter plekke. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ingezet.


De bestuurder van de betonmixer, een 37-jarige man uit Oudenbosch, is aangehouden en zal worden verhoord door de politie. De politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Zo is onder meer gekeken naar de manoeuvre die de truck maakte op het moment dat de vrouw werd geschept en welk zicht de chauffeur op dat moment had.

De betonmixer reed op de kruising vanwege werkzaamheden bij de nabij gelegen bouwplaats. Ter plekke worden appartementen gebouwd. Ook een andere betonmixvrachtauto werd door de politie onderzocht. Met verf werd aangegeven wat de stand van de beide voertuigen was toen de politie arriveerde.

De brandweer schermde de plaats van het ongeluk af en heeft geholpen bij het bergen van het slachtoffer. De vrachtwagen moest met behulp van een truckbergingsvoertuig worden gelift om het slachtoffer en de fiets goed te kunnen bergen.

Vanwege het ongeval en het onderzoek dat daarop volgde was er lange tijd geen verkeer mogelijk op de kruising. De politie heeft de fiets van de vrouw veilig gesteld. De vrachtwagen is door een bergingsbedrijf weggesleept voor nader onderzoek door de onderzoekers van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Zeeuwse politie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (19-8-2012 om 11:28)
Zo'n chauffeur denkt 's-ochtends niet van... Goh laat ik vandaag eens iemand van de fiets rijden. Voor de nabestaanden van deze vrouw is dit een traumatische ervaring, maar voor die chauffeur ook. Die gaat misschien de gevangenis in voor iets wat hij nooit heeft willen veroorzaken. PER ONGELUK!
Iemand (14-6-2012 om 20:55)
Peter, ik hoop voor jou dat je dit nooit mee mag maken. Dit was een ongeval. Laat de analyse maar over aan de politie. O ja voor diegene die denken dat de chauffeur achteruit reed hij reed vooruit.Maar ik wens de familie van de overleden vrouw, chauffeur en de overige betrokkenen erg veel sterkte.
Peter (11-6-2012 om 18:22)
Tjonge jonge, ben zelf chauffeur, als beroeps chauffeur moet je de gevaren voorkomen, dit betekent zorgen voor vrij zicht, goede afstelling van de spiegels en als je geen goed zicht hebt zorgen voor een goede beveiliging (bijv. iemand die het verkeer op veilige afstand houd)
Tsjonge jonge (10-6-2012 om 14:44)
Wat een misselijkmakende reacties De beste stuurlui staan weer maar eens aan wal, personenwagen is heel wat anders dan een vrachtwagen.Over prullaria etc...Er zijn iedere x weer mensen die reacties moeten geven die het allemaal zo goed weten... Ga eens naar de site KOMBIJDEPOLITIE. en solliciteer.
Peter (9-6-2012 om 20:55)
De chauffeur blijft verantwoordelijk, hij weet dat dit zeer gevaarlijk is en had desnoods voor dat hij achteruit ging rijden hulp moeten inschakelen. De politie zou er veel strenger op moeten toezien wat betreft het belemmeren van het zicht.
Fietser (9-6-2012 om 12:36)
Wat een reacties zeg, bedenk dat niemand dit heeft gewild. er zijn werkzaamheden en dan extra opletten. Zou het beter zijn dat ze het afsluiten en iedereen om laten rijden dan? er gebeuren dagelijks ongevallen en elke is er 1 teveel. Sterkte aan alle betrokkenen. Voor de bestuurder is 't heel erg!
Cookie-instellingen beheren