www.hvzeeland.nl

Vrouw omgekomen bij botsing truck

Toegevoegd: 08-06-2012, 11.22 uur

Vrouw omgekomen bij botsing truck
Door: Roland de Jong
YERSEKE - In Yerseke is vrijdagmorgen een 74-jarige fietsster om het leven gekomen toen zij werd aangereden onder een betonvrachtwagen terecht kwam.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur bij een zebrapad op de kruising Marijkestraat - Margrietstraat. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Vermoedelijk heeft de vrachtwagenchauffeur de vrouw uit Yerseke over het hoofd gezien. De vrouw belandde onder de truck en overleed ter plekke. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ingezet.

De bestuurder van de betonmixer, een 37-jarige man uit Oudenbosch, is aangehouden en zal worden verhoord door de politie. De politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Zo is onder meer gekeken naar de manoeuvre die de truck maakte op het moment dat de vrouw werd geschept en welk zicht de chauffeur op dat moment had.

De betonmixer reed op de kruising vanwege werkzaamheden bij de nabij gelegen bouwplaats. Ter plekke worden appartementen gebouwd. Ook een andere betonmixvrachtauto werd door de politie onderzocht. Met verf werd aangegeven wat de stand van de beide voertuigen was toen de politie arriveerde.

De brandweer schermde de plaats van het ongeluk af en heeft geholpen bij het bergen van het slachtoffer. De vrachtwagen moest met behulp van een truckbergingsvoertuig worden gelift om het slachtoffer en de fiets goed te kunnen bergen.

Vanwege het ongeval en het onderzoek dat daarop volgde was er lange tijd geen verkeer mogelijk op de kruising. De politie heeft de fiets van de vrouw veilig gesteld. De vrachtwagen is door een bergingsbedrijf weggesleept voor nader onderzoek door de onderzoekers van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Zeeuwse politie.