Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 300 km

Eindejaarscontrole richt zich op nieuwe doelgroepen

Toegevoegd: 02-11-2004, 17.26 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

ZIERIKZEE - Na de laatste vijf keer de pijlen op de horeca te hebben gericht, zullen de eindejaarscontroles van de brandweer Schouwen-Duiveland dit jaar gewijd worden aan openbare gebouwen als scholen, kerken, verzorgingshuizen en dorpshuizen.

De gemeentelijke brandweer heeft niet zo veel capaciteit dat alles kan worden gecontroleerd. Er moet dus een keuze worden gemaakt, en die is dit keer niet op de horeca gevallen. Gedurende laatste twee jaar is de horeca een keer of vijf gecontroleerd, blikt preventie-officier R. Vermeer van de Schouwen-Duivelandse brandweer terug.

Het aantal en het type overtreding dat tijdens die controles werd geconstateerd, is veranderd, stelt hij vast. Zo hebben geblokkeerde nooduitgangen plaats gemaakt voor een kapot lampje in een noodverlichtingsbord als ’ergste’ vergrijp. Dat blijkt bij hercontrole bovendien meteen vervangen.

„We zien dat ondernemers zich bewuster worden van brandveiligheid.“ Tijdens de eindejaarscontrole is er, behalve voor de primaire brandveiligheidseisen, ook nog eens aandacht voor veiligheid rondom kerstversieringen. Dat maakt een ronde langs onder meer kerken - en bijbehorende verenigingsgebouwen - nog niet zo gek. Daarbij is het absoluut niet de bedoeling als brandweer ’op de loer’ te gaan liggen.

„Ook hier is het ons vooral om preventieve bewustwording te doen“, aldus Vermeer. Vanuit die gedachte verwacht hij dan ook niet dat horeca-ondernemers massaal de veiligheidsregels met voeten treden nu ze weten dat ze bij de decembercontroles buiten de boot vallen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren