Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Druk weekeinde KNRM Breskens

Toegevoegd: 10-06-2012, 14.52 uur - Update: 10-06-2012, 17.45 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De redders van het KNRM-station in Breskens zijn dit weekeinde meerdere malen in actie gekomen.

Zaterdag hielden de redders een oefening met de bedrijfsbrandweer van Dow. Na afloop van deze oefening, even voor het middaguur, werd via een vrachtschip gemeld dat er een zeiljacht aan de grond was gelopen.


De reddingboot Zeemanshoop gaat ter plaatse en het zeiljacht blijkt 'hoog en droog' op het Straatje van Willem te liggen. De drie aanwezige zeilers zijn in orde en besloten wordt dat ze zelf wachten op hoog water en een anker uitzetten.

Zondagmiddag werd de reddingboot opnieuw ingezet voor een jacht met problemen. Dit keer moest een jacht worden gesleept dat kampte met motorproblemen. Het ging om het Volvo Ocean Race zeiljacht 'Pleomax'. Na het maken van een sleepverbinding is de Pleomax naar de jachtwerf in Breskens gebracht.

Tijdens de actie met de Pleomax waarschuwden de redders ook nog enkele kanoërs die zich midden op de Westerschelde bevonden. Op verzoek van het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen wordt na het slepen bekeken waar de kanoërs zich op dat moment bevinden. Ze zijn dan al nabij de haven van Breskens en het gevaar is dan ook geweken.

Zondagmiddag werd de Zeemanshoop opgeroepen voor een drenkeling bij Vlissingen. Deze werd echter door de strandwacht gered en de inzet van de KNRM was dan ook niet meer nodig. De zwemmer was er niet ernstig aan toe.

Vrijdagavond werd de reddingboot al ingezet nadat er twee vuurpijlen waren waargenomen. De vuurpijlen waren ter hoogte van Hoofdplaat waargenomen door medewerkers van het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen. Ter plekke heeft de KNRM contact gelegd met een zandzuiger en een binnenvaartschip. De bemanning van die boten heeft echter geen problemen en heeft de noodsignalen ook niet waargenomen.

Als na een uitgebreide zoektocht niets wordt aangetroffen wordt de actie na overleg met de Kustwacht beëindigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sergio (11-6-2012 om 16:56)
Ik vind het onbeschoft om zomaar vuurpijlen af te vuren dan kan er meschien op een andere plek wel iets gebeurt zijn.
K (11-6-2012 om 11:43)
Zucht het is weer vakantie tijd de tijd dat mensen ineens massaal domme dingen gaan doen
Cookie-instellingen beheren