Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten later vandaag en morgen veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Ernstig ongeluk in Meliskerke

Toegevoegd: 12-06-2012, 11.02 uur - Update: 12-06-2012, 19.37 uur
Door: Roland de Jong
MELISKERKE - Bij een botsing tussen twee fietsers in Meliskerke is vanochtend een 75-jarige man uit de gemeente Veere zwaargewond geraakt. 

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur op het fietspad bij de kruising Kaasboerweg - Blauwpoortsweg - Dorpsstraat - Burgemeester Huijsmanstraat. Door de botsing raakte één van de twee fietsers buiten bewustzijn. De twee liepen beiden verwondingen op. Er kwamen drie ambulances ter plekke en ook werd de traumahelikopter ingezet. 


De lichtgewonde, een 74-jarige man uit de gemeente Veere, kon na de komst van de helikopter per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd, maar kon dezelfde middag het ziekenhuis weer verlaten. De zwaargewonde is ter plekke nog lange tijd gestabiliseerd. Pas een uur na het ongeval kon dit slachtoffer ook worden afgevoerd. De zwaargewonde is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance. 

Hoe de twee precies met elkaar in botsing zijn gekomen weet de politie nog niet. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie Zeeland is ter plekke gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. 

Vanwege het ongeval was de kruising lange tijd afgesloten voor het verkeer. Nadat de zwaargewond was afgevoerd, kon het verkeer weer gebruik maken van het kruispunt. Het fietspad bleef toen nog wel afgesloten vanwege het onderzoek. De kruising moest later nog even kort dicht vanwege datzelfde onderzoek.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meliskerkese (2-7-2012 om 19:42)
Sterkte aan alle nabestaanden van deze man! Ik kan me voorstellen dat hij gemist zal worden!
Ook iemand uit Melis (15-6-2012 om 20:51)
Jullie hebben het steeds over Zo'n elektrische fiets is gevaarlijk.....oke ze gaan hard. Maar die bocht daar is ook niet ongevaarlijk! Ik hoop dat het goed gaat met de slachtoffers.....
Meliskerkese (13-6-2012 om 22:50)
Weet iemand hoe het nu met de slachtoffers is?!?!
Gerard (13-6-2012 om 20:30)
Waarom gelijk weer beginnen over ""de gevaarlijke electrische fiets"" zonder dat er bekend is wat de toedracht vh ongeluk!!!!!
Meliskerkenaar (13-6-2012 om 07:58)
Richard en Arno; Het staat voor jullie dus al vast hoe het kwam en door wie. Ga bij de recherche werken, daar kunnen ze zulke mensen vast goed gebruiken....
Richard (12-6-2012 om 22:25)
Zo te zien op de laatste foto (weer) een electrische fiets; vele mensen onderschatten toch de snelheid en daardoor is een reactie soms te laat, zeker bij wat oudere mensen. Sterkte aan de gewonden.