Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Man om dreigtweets voor rechtbank

Toegevoegd: 14-06-2012, 16.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Voor een 20-jarige jongeman uit Kapelle was het allemaal één grote grap. De zitting van de meervoudige strafkamer in Middelburg waar hij zich donderdag moest verschijnen en de feiten waarvan hij werd verdacht: dreigtweets.  


Officier van justitie Van der Hofstede zag daar echter de lol niet van in en eiste een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden tegen hem. Ook zou hij onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan en eventueel moeten worden behandeld.

De tweets waren gericht aan vrijwel iedereen: negers, zigeuners, ouderen, politie en iedereen die het account ’kylfransromance’ maar volgde of te zien kreeg. In die tweets dreigde hij een buschauffeur door de voorruit te smijten, dreigde hij een AK-47 te kopen en op de Grote Markt in Goes te handelen á la Alphen a/d Rijn, en zo ging het maar door. Ook werden op die manier klanten van de winkel waarin hij werkte bedreigd. Voorde Kapellenaar was het allemaal niet meer dan humor geweest. Absurd, maar toch humor. En dat hij daarvoor voor de rechtbank moest verschijnen was natuurlijk ook een grote grap e volstrekt onbegrijpelijk. Bovendien, zo probeerde hij de rechtbank te overtuigen, was er met dergelijke, of verbale dreigingen niets mis.  

De raadsman van de Kapellenaar stelde dat de humor van zijn cliënt de taal van de hedendaagse jeugd was en dat er op het internet veel ergere dreigementen circuleerden. Ook voelde de moeder van de Kapellenaar, die ook zijn moeder met een tweet had bedreigd, zich absoluut niet bedreigd. Verder stelde de raadsman dat de dreigtweets te algemeen waren gesteld. Hij verzocht dan ook de rechtbank zijn cliënt vrij te spreken.

De uitspraak is op 28 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (17-6-2012 om 14:12)
Ik denk dat zijn leidinggevende/baas de humor hiervan ook niet kan inzien...de klanten bedreigen omdat hij als enige dit als humor ziet. Ik neem aan dat bedreigde klanten hierop actie verwachten vanuit de leidinggevende/
Renata (17-6-2012 om 01:59)
Die spoort niet, is te hopen dat hij goed gestraft wordt maar zeker ook verplicht behandeld wordt. Zegt genoeg dat hij nog steeds vindt dat er niets mis is met zijn gedrag.
Job (16-6-2012 om 08:04)
Wat voor een Harry ben je dan als je je eigen moeder bedreigd? Humor inderdaad zeg, ik lig dubbel.
John (15-6-2012 om 10:22)
Tss, de veroordeelde kan het zien als een grote grap, maar anderen kunnen het letterlijk opnemen! De straf vind ik nog laag. Deze 20jarige grappenmaker moet leren inzien dat een grap ophoudt bij 1 en dat je een grap alleen bij bekende moet uithalen. Dit is gewoon bedreiging en oproer stoken.
Cookie-instellingen beheren