Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 194 km

Onderzoek fietsendiefstallen bijna afgerond

Toegevoegd: 04-11-2004, 23.46 uur
Door: Politie Zeeland
MIDDELBURG - Politie Zeeland heeft 13 personen aangehouden die worden verdacht van diefstal van fietsen en de heling daarvan. De verdachten, variërend in de leeftijd van 30 tot en met 47 jaar, komen uit Roosendaal, Rotterdam en Bergen op Zoom. De diefstallen werden gepleegd in Zeeland, Brabant en Zuid Holland.


De politie begon het onderzoek toen er afgelopen zomer opvallend veel fietsen werden ontvreemd op zondagmorgen bij kerkdiensten. Uit getuigenverklaringen bleek dat de daders gebruik maakten van een witte bestelauto waarin de gestolen fietsen werden ingeladen. Op deze auto bleken gestolen kentekenplaten bevestigd. Verder bleek dat deze auto werd gezien bij diefstallen van fietsen bij ziekenhuizen, winkelcentra en andere fietsenstallingen.

Het onderzoek leidde naar een winkel in Roosendaal. Na de diefstal werden de fietsen hier naar toe gebracht. In een werkplaats in de winkel werden de sloten van de fietsen opengeslepen. De fietsen werden voorzien van nieuwe sloten en daarna doorverkocht. Dit gebeurde vanuit de winkel, op snuffelmarkten en aan andere helers. Onder andere werden fietsen doorverkocht naar een 2e hands winkel in fietsen, eveneens in Roosendaal.

Op 19 oktober 2004 werd door de politie een inval gedaan in beide winkels waar vier hoofdverdachten werden aangehouden. Deze hielden zich bezig met de diefstallen van fietsen, het openslijpen van de sloten en de verkoop van de fietsen. In beide winkels werden 63 fietsen inbeslaggenomen. Ook werd een bestelauto van de verdachten inbeslaggenomen die was ingericht voor het vervoer van gestolen fietsen, alsmede drie gestolen kentekenplaten.

Dezelfde avond werd in Rotterdam een 2e bestelauto inbeslaggenomen die ook was ingericht voor het vervoer van gestolen fietsen. Tijdens de inbeslagname stonden hier drie fietsen in die, die dag in Katwijk aan Zee waren ontvreemd

Tijdens het onderzoek werden nog diverse personen aangehouden. Een van de personen had onder andere zijn schuur ter beschikking gesteld waar de gestolen fietsen werden opengeslepen. Nog twee andere verdachten hielden zich bezig met diefstal van fietsen. De andere verdachten hielden zich bezig met de heling van fietsen. Ook bij deze mensen zijn nog fietsen inbeslaggenomen.

Tot op heden worden de personen verdacht van heling en/of diefstal van in totaal 85 fietsen. De politie is nog bezig met het uitzoeken van de inbeslaggenomen fietsen. De eigenaren worden door de politie in kennis gesteld. De vier hoofdverdachten zitten nog in voorarrest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren