Weerbericht:
Vanochtend vooral in het zuiden wat regen, vanmiddag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

Lange reddingsactie paard Arnemuiden

Toegevoegd: 22-06-2012, 10.39 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Met vereende krachten is vanochtend in Arnemuiden na een lange reddingsactie een paard uit een sloot gehaald.

Rond 07.35 uur werd ontdekt dat het paard te water was geraakt in een sloot grenzend aan een wei bij de Keetweg. Hoe lang het paard toen al in de sloot lag is niet duidelijk. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een ladderwagen maar kon het paard niet op het droge krijgen. De sloot was vrij diep en er was sprake van redelijk wat hoogteverschil tussen de sloot en de wei.


De traditionele reddingspoging met brandweerslangen lukte niet en zodoende werd de hulp ingeroepen van een veearts. Die adviseerde de brandweer om een telekraan ter plekke te laten komen. Op advies van de veearts werd een lus rondom de kop van het paard gelegd. Dit is namelijk een stevig lichaamsdeel en deze methode levert maar weinig tot geen letsel op.

Met behulp van de kraan werd het paard op de weg getild. Rond 09.10 uur lag het paard op het droge. Het duurde vervolgens een kwartier voordat het dier weer tot rust was gekomen en weer overeind kwam. In de tussentijd werd medicatie toegediend en werd het paard door de brandweer schoongespoten.

Nadat het paard weer wat eerste stapjes had gezet is het dier nog kort gecontroleerd door de veearts. Vooralsnog lijkt het erop dat het paar geen blijvend letsel aan het voorval heeft overgehouden.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (16-8-2012 om 11:06)
Inmiddels zijn we nu zo'n twee maanden verder. Er waren velen vol lof over de 'redding' van dit paard. Anderen bekritiseerden de aanpak van de veearts en brandweer en beoordeelden dit als ondeskundig. Ook werd de verwachting uitgesproken dat het paard toch zou overlijden. hoe is het nu met het dier?
Tim (26-6-2012 om 12:52)
Beste eigenaar, Ik zou graag met u in contact komen. Via mijn email kunt u misschien mij uw gegevens mailen. Dit is ook voor ons weer voor trainings doeleinden. Mvg Tim ([email protected])
Tim (26-6-2012 om 12:50)
Beste Freddy, #jazeker, via mijn email kunt u mij bereiken en zal ik u onze website gegevens geven en voor een toelichting over deze kwestie kunt u mij dan bellen.
M.. (25-6-2012 om 13:29)
Hoe gaat het op dit ogenblik met dandy? k ben blij dat hij weer op zen benen staat maar hij zal nog wel veel rust moeten hebben, denk ik. k hoop dat hij weer snel de oude word en weer met lucky in de wei kan lopen.
Eigenaar (25-6-2012 om 00:27)
Het belangrijkste is dat ons paard sinds vanavond weer staat met veel moeite hebben wij hem op ze poten gekregen (500 kilo) en hij maakt het goed hij moet natuurlijk revalideren want zijn spieren zijn verzuurt maar het gaat goed met hem komen
Eigenaar (25-6-2012 om 00:21)
Onze paarden lopen al 19 jaar naast deze sloot en nooit is zoiets overkomen doet ons ook veel verdriet dat dit is gebeurt een ongeluk zit in een klein hoekje en we gaan er uiteraad voor zorgen dat ons dit niet nog eens gebeurt
Cookie-instellingen beheren