Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Alarmnummer uren slecht bereikbaar

Toegevoegd: 22-06-2012, 21.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het alarmnummer 112 is in de nacht van 20 op 21 juni tussen 0.15 en 06.20 uur slecht bereikbaar geweest voor mobiele bellers.


Uit onderzoek blijkt dat de storing het gevolg is van onderhoudswerkzaamheden aan de telecom-infrastructuur van de politie. Door de storing is een deel van de inkomende gesprekken onbeantwoord gebleven. In 164 gevallen hebben bellers geen contact kunnen krijgen met de alarmcentrale in Driebergen.

De alarmcentrale heeft direct maatregelen getroffen, waaronder het terugbellen van deze 164 bellers. Met 3 bellers is ook na herhaaldelijke pogingen nog geen contact gerealiseerd. De aard en omvang van de onbeantwoorde noodhulpaanvragen wordt op dit moment nog onderzocht.

Door het ministerie van Veiligheid en Justitie, de voorziening tot samenwerking Politie Nederland en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) worden maatregelen getroffen om een herhaling van deze storing te voorkomen. In opdracht van het ministerie is onlangs begonnen met het verbeteren van de gehele 112-infrastructuur om de kans op nieuwe storingen, van welke aard dan ook, te minimaliseren en de impact van een eventuele storing te beperken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MoniqueB (23-6-2012 om 14:33)
Het is niet te hopen dat die 3 waar nog geen contact mee is gelegd,dood in hun huis liggen....Maar ze kunne toch zien waarvandaan gebeld is?Zou ik er even iemand langs sturen!
Cookie-instellingen beheren