Weerbericht:
Perioden met zon en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Asbest vrij bij grote schuurbrand

Toegevoegd: 25-06-2012, 13.37 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLEBRUG - In het Oost-Zeeuws-Vlaamse Kapellebrug woedt momenteel een grote brand in een schuur. Er is asbest vrijgekomen.
 
De brand woedde in een hooischuur op een groot boerenterrein bij de Roskamstraat en werd rond 10.20 uur ontdekt. De brandweer zette direct twee blusvoertuigen en een hoogwerker in. Binnen tien minuten werd er opgeschaald naar grote brand. De brandweer rolde een flink aantal slangen uit om aan voldoende bluswater te komen.


Er werd uiteindelijk een flink aantal voertuigen ingezet. De Zeeuws-Vlaamse brandweer kreeg hulp van Belgische collega's. Zo kwamen er watertankwagens en blusvoertuigen uit Stekene en Sint Gillis Waas ter plekke.

Het bleek niet mogelijk de schuur te behouden. De brandweer besloot daarom deze gecontroleerd te laten uitbranden en in te zetten op het behoud van omliggende gebouwen.

Dit had succes en rond 11.55 uur kon dan ook het sein brand meester worden gegeven. Dit hield echter niet in dat de brand ook gedoofd was. Verre van zelfs. Het grote hoeveelheid hooi in de schuur stond toen namelijk nog in brand en het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.
 
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er bij de brand een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. De asbest zat verwerkt in platen die op het dak van de schuur lagen. De asbest is neergedaald op het terrein zelf. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buurtbewoner (26-6-2012 om 17:40)
Waarschijnlijk afgezet met asbestwerend lint???
JV (25-6-2012 om 21:31)
Inderdaad apart. Net over de Belgische grens rijden er geluidswagen van brandweer en politie rond; 'aandacht, bewoners wordt verzocht ramen en deur te sluiten en binnen te blijven wegens een brand met rookontwikkeling In Nederland, die niet giftig is.. ik herhaal.. die niet giftig is'...
Ongelooflijk toch (25-6-2012 om 14:24)
Dat zijn dan weer zeer brave asbest deeltjes, om met 4 Bft wind netjes op het terrein zelf neer te dalen......
Cookie-instellingen beheren