Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Tankschip verliest benzine in Krammersluizen Bruinisse

Toegevoegd: 06-11-2004, 10.18 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BRUINISSE - In de Krammersluizen te Bruinisse heeft een groot tankschip 200 liter benzine verloren.

Het zou gaan om de Hedy Jaeger, aldus de Koninklijke Landelijke Politie Diensten. Het schip was geladen met ongeveer 1.630 ton benzine. Hoe het lek is ontstaan is nog niet bekend. Wel is bekend dat het lek zich onder de waterlijn bevindt. De brandweer had ter plaatse schuim rond de tanker gespoten.

Hiervoor werd onder andere gebruik gemaakt van een extra schuimunit die gestationeerd staat op de kazerne Sloedam van de Regionale Brandweer Zeeland. Naast deze unit, die overigens ter plaatse werd gebracht met het Vlissingse haakarmvoertuig 4561, waren onder andere de tankautospuiten 4832 en 4833, alsmede het hulpverleningsvoertuig 4872 aanwezig.

Bij het incident stond ook een ambulance stand-by. De coördinatie van het incident lag in handen van de OVD brandweer 4895, de OVD-G 7397 en de ROGS 4390. De politie is overigens ook ter plaatse geweest bij het incident.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren