Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Politie trekt wapens bij arrestatie

Toegevoegd: 26-06-2012, 09.54 uur - Update: 26-06-2012, 15.13 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vanochtend haar wapens getrokken nadat bij het ziekenhuis in Vlissingen een man bedreigingen had geuit.


De 56-jarige Vlissinger was het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in verwarde toestand binnen gelopen en had daar een mes tevoorschijn gehaald. Door medewerkers van het ziekenhuis is de man naar buiten geloodsd en de politie werd gebeld.

Buiten escaleerde de situatie en één medewerker van het ziekenhuis werd met het mes op een dusdanige manier bedreigd dat hij opzij moest springen voor de man. Op dat moment kwamen de agenten van de politie ter plaatse en zij riepen naar de man dat hij zijn wapen moest laten vallen. Aan dit bevel gaf de man geen gehoor en hij bedreigde ook de agenten.

Hierop hebben de agenten hun vuurwapen getrokken en zij hebben de man uiteindelijk met pepperspray overmeesterd. Hij is op de Sottegemstraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zal hij later vandaag gehoord worden. De exacte aanleiding voor het voorval is niet bekend.

De man wordt tevens verdacht van het bekrassen van een aantal auto's die in de omgeving van het ziekenhuis stonden geparkeerd. De politie zal de eigenaren in kennis stellen en de aangiftes opnemen. De man is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (27-6-2012 om 23:36)
Uitstekend optreden van de Politie die in plaats van schieten de man met pepperspray heeft kunnen overmeesteren. De situatie is op deze wijze netjes en snel opgelost zonder alle narigheid die je bij een schietpartij hebt.
Andre (26-6-2012 om 18:18)
Overheid; blijf maar korten op de geestelijke gezondheidszorg....Er gaan doden vallen op deze manier...............
V.d.B (26-6-2012 om 13:37)
En dan zijn sommige bang naar landen te gaan waar het onrustig is, het is in Vlissingen zelf af en toe net het wild westen. Petje af voor de dienders die in zulke situaties hun mannetje moeten staan en erger moeten zien te voorkomen... Gelukkig zijn er geen gewonden of erger nog doden gevallen...
Marco (26-6-2012 om 13:19)
Misschien was ie de weg kwijt. 3de Verdieping, afdeling psychiatrie. Succes !
Sjors (26-6-2012 om 10:32)
Goeje actie van de politie (nee, niet van Pearle)....
Ed (26-6-2012 om 10:28)
Heel lang straffen, je blijft met je poten van dienstverleners en politie af.RESPECT!
Cookie-instellingen beheren