Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Overvalszaak Axel 2011 opgelost

Toegevoegd: 26-06-2012, 14.35 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Deze week zijn in Servië drie mannen opgepakt in verband met de overval op een juwelierszaak in de Noordstraat in Axel op donderdag 7 april 2011.


Op de bewuste donderdag kwamen rond twee uur 's middags drie mannen juwelierszaak Maridiam binnen. Ze bedreigden de juwelier met wapens. Deze wist te ontkomen via een achterdeur en sloeg alarm.

De overvallers sloegen hierop vitrinekasten kapot, stopten de sieraden in een zak en verlieten de winkel. Ze gingen er vandoor in de richting van het Szydlowskiplein. Tijdens hun vlucht werd één van de daders gehinderd door een passant waarna een schot afging en de dader de zak met buit achter liet. Twee voorbijgangers raakten bij de vlucht van het drietal licht gewond en werden behandeld door ambulancepersoneel.

De verdachten vluchtten te voet verder en werden voor het laatst gezien in de omgeving van het Axelse bos. In de omgeving van het Axelse bos is uitgebreid gezocht met onder meer politiehonden en een politiehelikopter maar de verdachten werden niet aangetroffen.

Na de overval werd er een buurtonderzoek ingesteld, waarbij de politie in de directe omgeving vroeg of mensen iets meer konden vertellen over de overval. Ook werd er uitgebreid technisch onderzoek gedaan. Ook deed de politie een getuigenoproep.

Bij het technisch onderzoek is een verdachte personenauto, die geparkeerd stond aan het Szydlowskiplein en mogelijk iets met de overval te maken had, voor nader onderzoek in beslag genomen. De auto bleek een Servische huurauto te zijn.

In de auto werd een gsm aangetroffen die, zo bleek uit recherche-onderzoek, in gebruik was geweest bij één van de nu aangehouden daders. De drie verdachten zijn 24, 30 en 45 jaar oud en zullen in Servië gehoord en vervolgd worden.

Zie ook:
- Gewonden bij overval in Axel (07-04-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lili (27-6-2012 om 06:55)
Dat hadden ze vast niet meer gedacht(hihi).....mooi zo!
Terneuzen (27-6-2012 om 00:23)
@ eddie waar komt die dwaze reactie van jou ineens vandaan??? jij wil niet dat mensen bestraft worden, en dat dit knap werk is van politie en recherche? mafkees!
Ron (26-6-2012 om 20:15)
Goed gewerkt Zeeuwse Hermandad! Vaak wordt er over de politie geklacht (lange aanrijtijden, laksheid, geen onderzoek, ed.) Nu zijn er weinig reacties van de vele azijnzeikers... Chapeau voor de Zeeuwse politie!!!!
Kees (26-6-2012 om 19:44)
Keurig!!!
Anoniem (26-6-2012 om 18:25)
Netjes ook mijn complimenten
Eddie (26-6-2012 om 17:44)
@Terneuzen. In welke droomwereld leef jij?
Cookie-instellingen beheren