Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt bootje met motorpech

Toegevoegd: 27-06-2012, 10.28 uur
De KNRM heeft het bootje op sleeptouw genomen.
De KNRM heeft het bootje op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle is vannacht een sportvisboot te hulp geschoten.


De Christiaan Huygens had rond 03.05 uur last gekregen van een motorstoring op zo'n 12 mijl uit de kust van Westkapelle. De oudere vissers, 67 en 71 jaar, waren dinsdagmiddag al vertrokken met het mooie weer en wilden vanwege de goede vangst niet stoppen met vissen en gingen dus ’s nachts gewoon door.

In de tussentijd was de wind echter krachtiger geworden. Toen de motor problemen begon te geven ontstond er lichte paniek aan boord. De vissers durfden niet te ankeren vanwege de hoge golven. De redders gingen met spoed ter plekke en probeerden na aankomst direct een sleepverbinding te maken.

De hoge golvgen zorgden ervoor dat het lastig was om een sleepverbinding te maken. Er moest een KNRM'er worden overgezet om de sleepverbinding tot stand te brengen op het voordek. Hierna is de boot naar Noordland gesleept.

De vissers bleken niet te beschikken over een marifoon. Ze konden de hulp van de KNRM inroepen nadat ze via een mobiele telefoon de kustwacht hadden weten te bereiken.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (28-6-2012 om 01:02)
Ik weet dat de mensen v.d. KNRM dit met passie en toewijding doen maar iedere keer als ze uitrukken lopen zij zelf ook risico. En dan nu voor zo''n oude, hebberige, onverantwoordelijke mannen.......Hoe dom kan je zijn. Een flinke donatie is op zijn plaats mannetjes.
RIO (27-6-2012 om 20:41)
Wel eens gehoord van Ruspje Nooitgenoeg ? Moeten mannen die overdag werken daarvoor uit bed ? Laten betalen , zoniet dan in beslagname . Strandvissers krijgen ook een bekeuring als ze per ongeluk een ondermaats visje vangen, dat toch dood zou zijn gegaan als het terug zou zijn gezet.
Mooi weer visser (27-6-2012 om 17:54)
Ik zeg: als je op de zee gaat vissen altijd een reserve motortje menemen en natuurlijk een marifoon. De zee is niet zo maar het Veerse Meer of de Oosterschelde ofzo..... Gelukkig voor die vissers dat ze weer veilig terug zijn gekomen, met dank aan de reddingsbrigade.
Een visser (27-6-2012 om 15:41)
Bij dit verhaal komt de noodzaak weer aan de man om de vissersbootjes te VERPLICHTEN om ook een marifoon aan boord te hebben.
Lili (27-6-2012 om 13:04)
Lekker slim zonder marifoon, heel veilig...
Cookie-instellingen beheren