Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duikteam Goes landskampioen

Toegevoegd: 01-07-2012, 15.30 uur
De winnende wedstrijdploeg van het Goese duikteam.
De winnende wedstrijdploeg van het Goese duikteam.
© Foto: Brandweer Goes
Door: Brandweer Goes & Manfred Berrevoets
GOES - De wedstrijdploeg van het duikteam van Brandweer Goes heeft afgelopen zaterdag de eerste plaats behaald tijdens de finale van de landelijke vaardigheidstoetsen ‘brandweerduiken’ in Schoonhoven.  

Tijdens deze vaardigheidstoetsen moest een realistisch scenario op een zo goed mogelijke manier worden opgelost waarbij de beoordeling in handen is van deskundige juryleden. Het duikteam van de Brandweer Tholen eindigde tijdens deze finale op de 3e plaats. 


Scenario
Alle deelnemende duikteams kregen hetzelfde scenario voorgeschoteld. Tijdens het blussen van een brand op een schip aan de Lekdijk in Schoonhoven waren twee brandweerlieden te water geraakt. De paniek was groot en het deelnemende duikteam werd ingeschakeld voor de redding van de slachtoffers. Het Goese duikteam wist beide slachtoffers binnen zeer korte tijd op de juiste wijze te redden. De inzet van enkele inventieve hulpmiddelen leverde bij toeschouwers en jury bewonderende blikken op. 

Ontvangst
De deelnemende wedstrijdploeg, bestaande uit vier vrijwilligers, werd zaterdagavond op de Goese brandweerkazerne opgewacht en gefeliciteerd door burgemeester Verhulst van Goes en waarnemend brandweercommandant Edwin van Dijk.  

Kroon
Het behalen van het landskampioenschap is de kroon op de professionalisering van het brandweerduikteam van de Goese brandweer. Ingegeven door landelijke richtlijnen en eisen is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in trainingen, opleidingen, operationele voorbereiding en uitrusting. Deze professionalisering werpt nu overduidelijk vruchten af, met het behalen van het ‘landskampioenschap brandweerduiken’ als overtuigend bewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Autoberging kuzee (2-7-2012 om 09:18)
Van harte gefeliciteerd, dus daarom is het altijd zo prettig samenwerken met jullie.
Carel (1-7-2012 om 16:12)
Goed gedaan mannen!! Gefeliciteerd.
Cookie-instellingen beheren