Taakstraf geëist voor aanrijden jongetje

Toegevoegd: 05-07-2012, 18.59 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 44-jarige vrouw uit Ovezande een taakstraf van veertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden geëist. 

De vrouw reed in de namiddag van 11 november vorig jaar in haar woonplaats een zesjarig jongetje aan. Het kind stond met zijn opa op de stoep bij het zebrapad te wachten om over te steken toen de vrouw kwam aanrijden. In de veronderstelling dat zij daar zouden blijven staan reed de vrouw door.

De opa op zijn beurt dacht dat zij voor het zebrapad zou stoppen wilde oversteken maar bedacht zich toen zij doorreed. Het jongetje was net te laat en werd aangereden. Hij liep door die aanrijding een beenbreuk op. De uitspraak is op 19 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zebrapad (6-7-2012 om 09:09)
Bij een zebrapad dient men altijd te stoppen.. Ook ik werdt deze week bijna met mijn dochter aangereden en deze dame in kwestie was ook nog eens stom verbaasd dat ik boos werdt op haar.. Mensen die dingen liggen d,r niet voor nix..
QuasiMoto (6-7-2012 om 08:33)
'In de veronderstelling dat ze daar zouden blijven staan reed de vrouw door'. Tja. Geeft precies aan hoe het gros van de automobilisten denkt en handelt, vooral ten aanzien van zwakke verkeersdeelnemers. Ga maar eens een kwartiertje kijken bij een niet al te drukke zebra en constateer het zelf.
Vlissingse (6-7-2012 om 01:28)
Alleen een taakstraf? rijbewijs ongeldig verklaren en opnieuw lessen laten nemen, iedereen weet dat ie voor een zebrapad moet stoppen, voetgangers hebben daar nog altijd voorrang!!
Bor (6-7-2012 om 01:20)
Meer dan een half jaar na dato voorlomen, kan dat niet sneller?
Anoniem (5-7-2012 om 21:28)
Wat is nou erger iemand aanrijden op een zebrapad of 95km te har rijden op een weg waar niemand anders reed! Kom op zeg vind dit schandalig die straf! Hoe kan je nou denken dat een kind blijft staan op een zebrapas terwijl alle voetgans voorrang hebben op iedereen! Belachelijk gwn die straf
Ben (5-7-2012 om 19:38)
Pffff achterlijk land, alsof ze het expres deed. Als je een overval pleegt kom je er beter vanaf.