Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

OM wil Vlissinger alsnog de cel in

Toegevoegd: 05-07-2012, 19.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 23-jarige Vlissinger is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg alsnog een celstraf van veertien maanden geëist.


Die straf hing de Vlissinger als 'voorwaardelijk' nog boven het hoofd van een vonnis uit april 2009, toen hij tot een celstraf van 28 maanden waarvan de helft voorwaardelijk werd veroordeeld. De Vlissinger stond onder toezicht van de reclassering en hield zich niet aan de afspraken.

De destijds opgelegde straf kreeg hij omdat hij samen met een maat verantwoordelijk was voor zeker drieëndertig inbraken. Favoriete inbraakadressen waren met name scholen, clubgebouwen en enkele winkelpanden. Ook braken ze in bij hun eigen huisarts of een restaurant, waar een van hen regelmatig gratis at en dronk. Naast het aanrichten van een enorme schade werd daar geld uit een gokkast gehaald.

Bij een garagebedrijf in Middelburg, namen de twee een Rottweiler-pup mee. De totale schade die ze destijds wist aan te richten bedroeg vele duizenden euro's. De uitspraak is op 19 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bor (6-7-2012 om 01:18)
En vergoeding aangerichtte schade?
Vlissinger (5-7-2012 om 20:25)
Ff een tijdje laten rotten in torentijd, zal ze goed doen.
Cookie-instellingen beheren