Weerbericht:
Meest droog en bewolkt. Maandagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Wateroverlast door regen in Zeeland

Toegevoegd: 05-07-2012, 22.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Zware regenval heeft donderdagavond in Zeeuws Vlaanderen en op Tholen voor een aantal ondergelopen straten gezorgd.

De meldingen kwamen rond 19.30 uur vooral binnen uit Hulst, Clinge en Kloosterzande. Bij de brandweer kwamen een 15-tal meldingen binnen van grote wateroverlast. In Clinge is het water bij een aantal huizen naar binnen lopen. Daarnaast kwamen zo'n 10 meldingen binnen van vol gelopen straten. Daar moeten de gemalen het water wegpompen.


Op Tholen begon de regenval rond 21.30 uur voor problemen te zorgen. Uit Oud-Vossemeer kwamen meldingen binnen van wateroverlast. In Tholen-Stad is de kantonnier van het Waterschap opgeroepen om de wateroverlast te bestrijden. Het water komt daar door de wc's naar boven borrelen.

Foto's:
Wateroverlast in de Ruyterlaan Clinge (foto 1 t/m 4)
Hevige regenval in Middelburg (foto 5 t/m 8)
Wateroverlast in de Poorterslaan en de Moerschansstraat in Hulst (foto 9 en 10)
Wateroverlast in Clinge (foto 11 en 12)
Wateroverlast in de Bossestraat Vogelwaarde (foto 13)
Wateroverlast Gravenstraat Clinge (foto 14 en 15) 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen, Tholen (6-7-2012 om 18:49)
Ik ben 22 jaar en heb dit nog nooit meegemaakt. De 50mmregenmeter zit tot de nok vol. Dakgoten konden het niet meer aan, de vijver overstroomd, straten blank, water in huizen. Dan ken je wel zeggen dat dit wel vaker gebeurd, maar niet in een tijdsbestek van 20 minuten., en dát maakt het verschil.
Zeeuwse (6-7-2012 om 16:54)
Marco tjonge vent woon je al 30 jaar in Zeeland en nog nooit meegemaakt, waar heb je je al die tijd verschuild dan? Ik woon al 37 jaar in Zeeland en heb dit weer wel vaker meegemaakt hoor, en als er ineens zoveel water valt dan loopt er wel eens wat onder ja, moet je wel de brandweer bellen iig
JB (6-7-2012 om 15:21)
Ben ook door noodweer gereden,gisteren ,maar op de radio hoor je alleen maar iets over het weer als het 100km rond Hilversum gebeurt.Verder kijken ze niet,en kennen ze niet.Het is belachelijk hoe vaak ze Zeeland verkeerd voorspellen,stelletje amateurs daar.
Pietje (6-7-2012 om 13:33)
Belachelijk dat de politie hier zo hard door de staat gaat
Tis maar da je het weet (6-7-2012 om 05:24)
Beste mensen, Wat erg die water overlast overal!! Maar weet u wat nog het ergste is !!!!!! Dat er een gemotiveerd brandweerkorps in Nieuw-Namen gewoon niet word gealarmeerd terwijl dit toch zeker wel veel hulp had kunnen bieden aan deze bewoners in Clinge JAMMER dat dit altijd word tegen gehouden.
Marco (6-7-2012 om 00:08)
Ik heb dat nog nooit meegemaakt en ik woon in Zeeland al 30jr, die plekken waar het wel steeds volloopt zijn gewoon slecht onderhouden.
Cookie-instellingen beheren