Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie naar vermiste duiker

Toegevoegd: 08-07-2012, 16.48 uur
De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker. De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker.
De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets
POORTVLIET - De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een melding van een vermiste duiker bij Poortvliet. 


Rond 14.10 uur werd er alarm geslagen toen een groep van drie Belgische duikers iemand miste. Door de hulpdiensten werd een grote zoekactie gestart. De brandweer rukte uit met duikploegen uit Tholen en Goes. Verder werd er een ambulance en een traumahelikopter ingezet. 

Ongeveer tien minuten na de melding was er zelfstandig een duiker uit het water gekomen. Omdat niet duidelijk was of dit de vermiste duiker was werd de zoekactie voortgezet.

Om 14.40 uur bleek dat de man die eerder uit het water was gekomen de vermiste Belgische duiker was. De man raakte niet gewond. De ingezette hulpdiensten zijn hierna weer terug gekeerd naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belg (12-7-2012 om 23:54)
Zeeland biedt ons, Belgische duikers, zeer mooie en dichtbij gelegen duikplaatsen. De "overlast" die wij veroorzaken is zeer jammer en ongewild, maar er moet niet hypocriet worden gedaan, jullie verdienen ook aan een 20 000tal actieve, Belgische duikers die regelmatig in Nederland gaan duiken.
Jet (11-7-2012 om 17:27)
Ik snap niet waar de ophef over is. Iemand is vermist. Maakt niet uit of het een Belg is of niet. Het blijkt een zeer mooie duikplek te zijn en volgens mij voor iedereen toegankelijk.
Sus (10-7-2012 om 16:23)
Als Belgische automobilist stel ik voor om, bij een ongeval met Nederlandse truckers, ook de kosten van hulpdiensten (samen met opruimen, en tijdverlies van de monsterfiles aan alle Belgen) door te rekenen. Blijf anders maar lekker in je omgekiepte truck zitten. ps dit is niet serieus bedoeld hee.
Janny (10-7-2012 om 11:12)
23 reacties, waarvan 1 het met het hele gedoe eens is. Toch wel frappant!!!!!
Bas Pas pays bas (10-7-2012 om 10:17)
Dan ook maar een duikpas naast de wietpas. want dit is gevaarlijk, geeft overlast en kost gewoon teveel. en kunnen wij zeeuwen/nederlanders nog wel op tijdige hulp rekenen als het hele circus weer is ingezet voor weer zo een recreant die gewoon weer niet weet waar hij mee bezig is ?
Sjoerd (10-7-2012 om 05:21)
Wees allemaal blij dat er hulpverlening is die zich inzet voor de medemens! als jullie wat overkomt in het buitenland verwachten jullie toch ook dat ze er zijn?? krijg je dan ook een rekening?? maak het jezelf niet moeilijk en maak je druk om andere dingen dan wie de hulpverlening betaalt!!
Cookie-instellingen beheren