Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Zoekactie naar vermiste duiker

Toegevoegd: 08-07-2012, 16.48 uur
De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker. De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker.
De hulpdiensten bij de zoekactie naar de vermiste duiker.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets
POORTVLIET - De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een melding van een vermiste duiker bij Poortvliet. 


Rond 14.10 uur werd er alarm geslagen toen een groep van drie Belgische duikers iemand miste. Door de hulpdiensten werd een grote zoekactie gestart. De brandweer rukte uit met duikploegen uit Tholen en Goes. Verder werd er een ambulance en een traumahelikopter ingezet. 

Ongeveer tien minuten na de melding was er zelfstandig een duiker uit het water gekomen. Omdat niet duidelijk was of dit de vermiste duiker was werd de zoekactie voortgezet.

Om 14.40 uur bleek dat de man die eerder uit het water was gekomen de vermiste Belgische duiker was. De man raakte niet gewond. De ingezette hulpdiensten zijn hierna weer terug gekeerd naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (9-7-2012 om 12:36)
En weer 1 van onze zuiderburen, ik mag toch aannemen, dat nu de kosten wel op deze persoon verhaald worden, i.p.v. op de nederlandse belastingbetaler?
Janny (9-7-2012 om 08:26)
Als je met z'n 3en het water in gaat weet je toch wel met wie je gaat!!!! en als er dan 10 minuten later nog iemand uitkomt, herken je hem (haar) dan toch wel!!!!! WIE GAAT DIT HELE CIRCUS NU BETALEN???? Natuurlijk............wij de belastingbetaler!!!!!!!!!!!!!!!
Elisa (9-7-2012 om 08:26)
Hoe komt het toch dat het altijd Belgische duikers zijn die in de problemen komen?
Carolien (8-7-2012 om 23:59)
Ik snap het niet. Er wordt gezocht naar een duiker. Tien minuten na de melding komt er een duiker zelfstandig uit het water. Niemand vraagt iets aan hem, dus gaan ze gezellig verder met zoeken. Natuurlijk is het fijn dat de vermissing is opgelost, maar wie gaat dat grapje nu betalen?
F.va (8-7-2012 om 22:17)
Hier een eigen risico opvoeren naar ongekende hoogte en die cronisch ziek zijn , zijn hier allemaal de dupe van. Een vermiste duiker, is schering en inslag. Wie betaald dit allemaal ? Kunnen we dit declareren bij de zuiderburen ?
Bram de Wijze (8-7-2012 om 22:01)
Duiker Ik vind het vreemd dat er zoveel materieel ingezet moet worden om een vermiste duiker te helpen, En dan ook nog een super dure Heli. Het is van de gekke. We hebben zelf een zeilboot en en varen op open water en kunnen de gevaren redelijk inschatten.
Cookie-instellingen beheren