KNRM helpt catamaran in problemen

Toegevoegd: 12-07-2012, 11.36 uur

De catamaran ter hoogte van Westkapelle.
De catamaran ter hoogte van Westkapelle.
1
© Foto: Toon Poppe
Door: Manfred Berrevoets
WESTKAPELLE - Woensdag rond 19.00 uur is de reddingboot Uly van de KNRM gealarmeerd voor een zeiljacht in de problemen vlak voor de kust van Westkapelle.

De catamaran “Bejo 3”, die onderweg was van Scheveningen naar Blankenberge, maakte water. Op de catamaran waren vier volwassenen en een kind aanwezig. Toen de KNRM ter plaatse kwam stond er onder in het schip water. Na een controle bleek dit zoet water te zijn afkomstig uit de drinkwatertank.

De catamaran is onder begeleiding van de reddingsboot naar Breskens gevaren. Hier is het water uit de boot gepompt en bleek dat er een slang van de drinkwatertank was losgeschoten waardoor er 400 liter water het schip in was gelopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Watersportmonteur (12-7-2012 om 13:35)
Simpele tip............... water in je bootje stop even je vinger in het water.... proef dan even verschil tussen zout en drinkwater merk je wel
Kees (12-7-2012 om 11:42)
Dan zijn me toch wel een stelletje zoetwatermatrozen ook. De volgende keer toch eerst maar zelf controleren of het water wel zout is.