Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 220 km

Taakstraf voor bedreigen Wilders

Toegevoegd: 13-07-2012, 09.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In keurig wit T-shirt met het logo van Penn Connection (Penitentary= Gevangenis Connection) zaten de twee Twentse rappers van Penn Connection, Raheem (25 jaar uit Enschede) en Dope-D (27 jaar uit Hengelo), donderdag voor het hekje van de Middelburgse rechtbank. 
 
Niet om een daverend applaus aan te horen, maar om een eis van elk tachtig uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden in ontvangst te nemen. Het duo werd ervan verdacht via een clip op YouTube politicus Geert Wilders te hebben bedreigd. Op de tijdens de zitting vertoonde clip 'Wilders Diss' was nauwelijks iets verstaanbaars te horen, maar een geoefend oor en na een paar keer afspelen vielen er wel degelijk dreigementen te horen, zo betoogde officier van justitie G. van der Hofstede.


Zo zou de politicus met de dood zijn bedreigd of werden er in ieder geval mensen aangezet om de PVV-leider iets aan te doen. De clip eindigt met een zogenaamd nieuwsbericht dat Wilders dood is gevonden in een varkensstal. In deze zaak is eerder al de maker van de viceoclip, een minderjarige Axelaar tot een voorwaardelijke taakstraf veroordeeld.

Volgens de raadsman van de beide rappers zijn de twee Tukkers slechts verantwoordelijk voor de tekst en is er absoluut geen sprake van een bedreiging. ,,Het is een waarschuwing'', zo betoogde hij. ,,En dat zijn bedreigingen eigenlijk altijd'', merkte Van der Hofstede droogjes op. De uitspraak is op 26 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorpsbewoner (14-7-2012 om 10:35)
@nette burger: Met boeren is nix mis! Zeker niet met deze gasten te vergelijken! Denk na als een echte nette burger voor je reageert.
Sas (14-7-2012 om 03:24)
Zielig hoor, zo Geert Wilders willen provoceren, hoop echt dat hij nog es aan de macht komt!!!!
Andre (13-7-2012 om 22:37)
Ons gezin stemt zeker weer op Geert aankomende 12 september. Idereen mag zijn mening uiten maar bedreigen is wat anders dus die straf is veel te laag, 2 jaar de bak in lijkt me redelijk.
Motorob (13-7-2012 om 17:43)
@Goesenaar; Iemand met de dood bedreigen valt niet onder de vrijheid van meningsuiting.
Tamsyni (13-7-2012 om 17:12)
@Vlissinger (13-7-2012 om 15:29 uur) Ja jullie vrouwen en dochters gedragen zich niet allemaal even netjes maar dat ligt niet aan de moslims maar hoe jullie je vrouwen en dochters opvoeden, er zijn veel nette vrouwen bij Hollanders maar heel veel slechte ook.
Vlissinger (13-7-2012 om 15:29)
@Tamsyni, onze vrouwen en dochters voor varkens hoeren laten uit maken mag zeker ook?????
Cookie-instellingen beheren