Vrijspraak gevraagd voor verkrachting

Toegevoegd: 19-07-2012, 08.23 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het ging niet van harte, maar officier van justitie G. van der Hofstede kon woensdag op de zitting van de rechtbank niet anders doen dan vrijspraak vragen voor de verkrachting waarvan een 20-jarige Rotterdammer werd verdacht. 

Op 31 mei 2010 zou met een 13-jarig Vlissings meisje in haar woning zijn gebeurd. Echter het enige bewijs was de verklaring van het meisje en dat was te weinig. Dat de Rotterdammer haar ontuchtig had betast vond Van der Hofstede echter weer wél bewezen en daarvoor eiste hij een taakstraf van 120 uur. 

Een tweede Rotterdammer (21) had geen advocaat kunnen vinden. Zijn zaak wordt later behandeld zodat hij alsnog op zoek kan gaan naar een raadsman. Een derde Rotterdammer, een minderjarige, die zich op seksueel gebied met de zus van het meisje had bemoeid werd achter gesloten deuren behandeld.

De drie waren volgens Van der Hofstede maar met één doel naar Vlissingen gekomen en dat was seks. De jongste had internetcontact met de zus en de taal die ze wisselden was wat dat betreft 'hoopvol'. Echter, een toegezegde vriendin van de zus kwam niet opdagen en dus kwam de 13-jarige in beeld. De mannen kregen een rondleiding in het huis en de 21-jarige zou het meisje in de slaapkamer hebben betast.

Vervolgens ging de 20-jarige met het meisje naar boven en daar zou zij na wat gezoen seksueel toenadering hebben gezocht. De man op zijn beurt reageerde daarop maar toen zij liet merken daar geen trek in te hebben stopte hij. Althans, dat vertelde hij de rechtbank. Meer zou er volgens hem niet zijn gebeurd. Het meisje daarentegen had een heel ander verhaal: hij had haar betast en gedwongen hem oraal te bevredigen. Na afloop hadden ze met z'n allen nog wat gepraat, nog wat gelachen en daarna waren de Rotterdammers huiswaarts gekeerd, omschreef de Rotterdammer de sfeer.

Toen hij onderweg hoorde dat het meisje dertien was, verkeerde hij direct in een shock, zo bezwoer hij de rechtbank. Door het hele gebeuren was het meisje dermate getraumatiseerd dat zij leerproblemen kreeg en zich onder behandeling moest stellen van een psycholoog. Alles bij elkaar claimde ze dan ook een bedrag van 6409 euro aan schadevergoeding.

B. Vader, de raadsman van de Rotterdammer zette daar zo zijn vraagtekens bij en dan met name - als de ontucht bewezen zou worden - voor welk bedrag zijn cliënt dan zou moeten worden aangeslagen. Hij was immers niet de enige geweest. Verder meende hij dat haar trauma al van voor de bewuste 31 mei dateerde toen ze een ander vriendje had en naakt voor een webcam poseerde. Verder meende Vader dat zijn cliënt geen enkele schuld had aan de vermeende ontucht en als de rechtbank dat dan toch bewezen zou vinden een voorwaardelijke straf meer dan voldoende zou zijn.

Voor wat betreft de gevraagde vrijspraak voor de verkrachting was hij het roerend eens met de officier van justitie. De uitspraak is op 2 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (20-7-2012 om 14:25)
Blijkbaar zijn beide partijen naïef geweest. 13 jaar en last van haar hormonen, 20 jaar en zogenaamd in schok raken van het besef dat ze minderjarig is. De 20 jarige is gewoon een ziek figuur maar de dame van 13 kan beter andere vrienden zoeken. En geef ouders niet de schuld, tis al moeilijk genoeg
Willem (20-7-2012 om 08:21)
Het meisje vertelde dat hij haar had gedwongen tot orale bevrediging, en na afloop met zijn allen nog wat gepraat en gelachen??? komt mij zeer ongeloofwaardig over.
Vader (19-7-2012 om 20:37)
Cor er zijn ook mensen die nog wel eens werken!!! Maar ik ga er verder niet op in hoe of wat tis alleen krom in dit land dat deze Jongens gewoon hun gang kunnen gaan . Dit verhaal wat hier staat staat vol met leugens maar goed daar zullen wij weinig aan hebben .
N. (19-7-2012 om 18:53)
Wat is dit nou weer voor idiote reactie @Jeremy ik weet niet of u zelf kinderen heeft? maar op internet gebeuren genoeg dingen ouders kunnen toch niet de heledag thuis zijn? Je dochter kan ook mensen thuis uitnodigen als je niet thuis ben makelijk zat tog
Vlissinger (19-7-2012 om 18:29)
@Vader, advocaten..het smerigste vak dat er is, dat zijn de grootste criminelen. heel veel sterkte! deze gasten komen wel aan hun straf, waarschijnlijk niet door de rechter, maar er zullen mensen in de samenleving zijn die deze gasten heel scheef gaan aankijken.
Cor (19-7-2012 om 18:13)
Beste vader,waar was u toen uw dochter dit overkwam,en tydens de internetdates, toch sterkte gewenst,maar het blyf een vreemd verhaal.