Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Man moet alsnog maanden cel in

Toegevoegd: 19-07-2012, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburger heeft donderdag beslist dat 23-jarige Vlissinger alsnog de celstraf van veertien maanden moet uitzitten, die hem in april 2009 als voorwaardelijke celstraf was opgelegd.


De Vlissinger, die momenteel in het buitenland vertoeft, stond onder toezicht van de reclassering en hield zich niet aan de afspraken en voorwaarden die waren gesteld. Destijds werd hij voor ettelijke inbraken in plaats van de geëiste celstraf van 34 maanden veroordeeld tot 28 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk.

Zijn maat kreeg een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan eveneens de helft voorwaardelijk opgelegd. Het duo was verantwoordelijk voor zeker drieëndertig inbraken, die de laatste maanden van 2008 en begin 2009 in voornamelijk Oost-Souburg en Middelburg werden gepleegd.

Doelwit waren voornamelijk scholen, clubgebouwen en enkele winkelpanden. Ook waren ze niet te beroerd om bij hun eigen huisarts in te breken. Een restaurant, waar een van de twee regelmatig gratis at en dronk, werd daags voor de kerst bezocht. Daar werd naast het aanrichten van een enorme schade het nodige geld uit een gokkast gehaald.

De buit bestond veelal uit laptops en geld. Bij een van de inbraken, bij een garagebedrijf in Middelburg, namen de mannen een Rottweiler-pup mee. De totale schade die het duo wist aan te richten besloeg vele duizenden euro's.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (10-3-2014 om 23:08)
Misdaad loont niet,en moet gestraft worden;maar nu heeft Linda Adam het over de werkende mens[foutje denk ik]ook andere mensen hebben er last van;tip Linda Zoek Werk!
Renata (21-7-2012 om 00:18)
"Vertoeft momenteel in het buitenland'' .... lekker toch. @Linda: gaat bij jou een lampje branden ondertussen?
Mar (20-7-2012 om 17:42)
@ Linda Adam: wat een belachelijke reactie zeg! Zeg je dat ook als hij jouw laptop jat? Hij is 23; en dan weet je best waar je mee bezig bent en de risico's daarvan. En een slechte jeugd o.i.d. is nog geen vrijbrief om een andermans spullen te jatten!!!
@Linda adam (20-7-2012 om 17:13)
Achtergrond is ook te slecht voor woorden. Oppakken en heel flink straffen .Dat is de oplossing Hier gaan de werkende mensen kapot van. Laten ze dan die rottigheid maar bij jou doen. Een werkkamp in de oceaan misschien een goede plek voor zulke lui.
Francois (20-7-2012 om 14:16)
@Linda Adam, Over zwarte magie gesproken.... Gooi een dubbeltje in de bekende put en wens jezelf toe dat je niet word beroofd door zulke figuren. Draai de rollen om en durf in te zien wat voor leed deze figuren achter laten. Mensen zijn bang in hun eigen huis, door figuren like this.... no mercy
Beertje (20-7-2012 om 12:31)
Linda Adam, Ik weet niet in wat voor wereld jij leef maar de straf is verdiend. De smoes van een slechte jeugd is onzin en wordt vaak misbruikt door zielige mislukkelinge., ik heb ook een slechte jeugd gehad met veel geweld en misbruik. Hierdoor ben ik ook niet op het slechte pad terecht gekomen.
Cookie-instellingen beheren